Banana Pancakes

de simonacallas in Mancare copii, 11 Apr 2014 | 14649 vizualizari

 

Pancake – sau, cum îi mai spun americanii, „hotcake” – este un desert de formă rotundă şi turtită, preparat dintr-un aluat semi-lichid şi gătit într-o tigaie încinsă.

Compoziţia aluatului pentru clătitele americane este aceeaşi cu cea a clătitelor europene: ouă, zahăr, lapte, unt (sau ulei), făină şi arome. Diferenţa constă în faptul că americanii adaugă un agent de creştere (praf de copt).

Pancakes se pot servi în orice moment al zilei, însoţite de o varietate de toppinguri sau umpluturi precum: gem, fructe (proaspete sau confiate), sirop, fulgi de ciocolată, sau chiar carne. În America, pancakes sunt considerate preparate tipice pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 cană lapte
  • 2 linguri unt topit
  • 2 banane bine coapte
  • 1 picătură esenţă de vanilie (opţional)
  • 1 cană făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • opţional: fructe, sirop sau alt toping la alegere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Pancakes:

Ouăle, zahărul, bananele cojite şi strivite, untul, laptele le mixăm bine. Adăugăm făina cernută cu praful de copt şi omogenizăm. Dacă este nevoie, reglăm din făină/lapte, compoziţia trebuie să fie legată şi curgătoare, ca la clătitele obişnuite. Luăm cu o lingură aluat şi punem în tigaia încinsă, le întoarcem să se coacă pe ambele părţi. Le putem consuma şi ca atare, eu am pus alături toping de caramel şi fructe confiate (merişoare şi coacăze).

TIPS-URI

1

Când am în casă banane care s-au copt foarte tare, încât coaja se înnegreşte iar pulpa devine sticolasă, şi copiii strâmbă din nas, le includ rapid într-o reţetă. De data asta au fost pancakes. Altadata pot fi muffins sau chec :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Pancakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lavinia 1

11.04.2014, 22:06

Am facut si eu cu banane,ies super delicioase

simonacallas 1

12.04.2014, 22:08

Multumesc mult, Lavinia

Panacris 1

17.02.2015, 19:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Omleta Alessia