Banana Pancakes

de simonacallas in Mancare copii, 11 Apr 2014 | 10475 vizualizari

 

Pancake – sau, cum îi mai spun americanii, „hotcake” – este un desert de formă rotundă şi turtită, preparat dintr-un aluat semi-lichid şi gătit într-o tigaie încinsă.

Compoziţia aluatului pentru clătitele americane este aceeaşi cu cea a clătitelor europene: ouă, zahăr, lapte, unt (sau ulei), făină şi arome. Diferenţa constă în faptul că americanii adaugă un agent de creştere (praf de copt).

Pancakes se pot servi în orice moment al zilei, însoţite de o varietate de toppinguri sau umpluturi precum: gem, fructe (proaspete sau confiate), sirop, fulgi de ciocolată, sau chiar carne. În America, pancakes sunt considerate preparate tipice pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 cană lapte
  • 2 linguri unt topit
  • 2 banane bine coapte
  • 1 picătură esenţă de vanilie (opţional)
  • 1 cană făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • opţional: fructe, sirop sau alt toping la alegere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Pancakes:

Ouăle, zahărul, bananele cojite şi strivite, untul, laptele le mixăm bine. Adăugăm făina cernută cu praful de copt şi omogenizăm. Dacă este nevoie, reglăm din făină/lapte, compoziţia trebuie să fie legată şi curgătoare, ca la clătitele obişnuite. Luăm cu o lingură aluat şi punem în tigaia încinsă, le întoarcem să se coacă pe ambele părţi. Le putem consuma şi ca atare, eu am pus alături toping de caramel şi fructe confiate (merişoare şi coacăze).

TIPS-URI

1

Când am în casă banane care s-au copt foarte tare, încât coaja se înnegreşte iar pulpa devine sticolasă, şi copiii strâmbă din nas, le includ rapid într-o reţetă. De data asta au fost pancakes. Altadata pot fi muffins sau chec :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Pancakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lavinia 1

11.04.2014, 22:06

Am facut si eu cu banane,ies super delicioase

simonacallas 1

12.04.2014, 22:08

Multumesc mult, Lavinia

Panacris 1

17.02.2015, 19:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu orez si capsuni