Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate

de RODIMUR in Mancare copii, 8 Mai 2019 | 141 vizualizari

 

După mesele copioase, gustoase și consistente de sărbători, dar grele, pentru stomac și ficat, ceea ce-mi doresc mult să mănânc este o mâncare cu mămăliguță moale și caldă. Dacă avem brânză bună de burduf în frigider, atunci ouă, făină de porumb și unt sigur se găsesc, așa că acesta este preparatul de refacere. Ceea ce am făcut și zilele trecute, după sărbătorile de Paști și tare mult ne-a plăcut! Și pentru ca mâncarea să fie și sănătoasă, fără prăjeli (mai ales acum!) am făcut ouăle poșate, nu ochiuri...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 100 grame de unt
  • 150-200 grame de brânză de burduf
  • Pentru mămăliguță:
  • făină de porumb
  • apă
  • sare
  • Pentru poșat ouăle:
  • 2 l de apă
  • 2 linguri de oțet
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate:

Se pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu se formeze cocoloașe.


În timp ce mămăliguța fierbe, se fac ouăle poșate (ca să fie dietetice). Se pune o oală cu 2 litri de apă la fiert, se adaugă două linguri de oțet și puțină sare. Când apa fierbe, se face un vârtej în ea cu lingura, se sparge oul și se dă drumul încet în el. La fel se procedează și cu celelalte ouă. Se fierb la foc mediu și după 3:30-4 minute, se scot ouăle poșate din apă, cu o paletă.


Când este gata mămăliguța se pune în farfurie. Se adaugă untul feliat și brânza de burduf, iar deasupra se pun ouăle poșate. Se servesc imediat.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca mămăliguță să nu fie cu cocoloașe, este bine să turnați făina ”în ploaie” înainte ca apa să fiarbă și să amestecați întruna, până la omogenizarea ingredientelor. Țineți cont de faptul că făina se va umfla, așa că nu puneți prea multă, ca să nu fie mămăliguța prea tare/deasă (în limbajul popular, unii îi spun ”vârtoasă”).

2

Pentru poșare, ouăle trebuie turnate foarte încet, în apa fierbinte cu sare.

3

Pentru ca gălbenușul să rămână moale, nu țineți ouăle la fiert mai mult, decât este recomandat.

4

Mâncarea se poate servi și cu ouă ochiuri, dar deși este foarte gustoasă și așa, este mai puțin dietetică.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

08.05.2019, 21:26

Daaaa, Rocsi e ceva tare simplu și bun... Mai bun și decât o fripturică, mai ales după mesele bogate de sărbători...

Satisfyyourcravings 1

08.05.2019, 21:59

Cat de pufoase par ouale! Wow!

RODIMUR 1

08.05.2019, 22:09

Mulțumesc frumos, Adriana! Trebuie să fie moi, pentru că așa sunt bune... Unul a ieșit puțin mai legat, dar tot moale, fiind ultimul pe care l-am luat de la fiert...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, spanac si leurda