Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel

de adasev12 in Dulciuri, 19 Ian 2012 | 4104 vizualizari

 

banane prajite in aluat de clatite daca imi amintesc bine prima data am vazut la Miha, si mi-au lacut tare mult. paote ca si alti bucatarasi mai au retete asemanatoare....mie insa mi-.a ramas in minte cea a Mihei...am facut si cu mar si la fel de bune au fost. de data asta am combinat un sos de caramel cu cioco...o nebunie ducle.

 

INGREDIENTE

  • aluat de clatite:
  • 1 ou
  • 3 lg zahar
  • un praf de sare
  • un iaurt de vanilie, de 125 g
  • 100 ml apa minerala
  • coaja de portocala rasa
  • condimente aromate
  • in plus:
  • 3 banane mari taiate rondele
  • ulei pt prajit
  • 4 lg zahar pt caramel
  • 100 g ciocolata amaruie
  • o esenta de rom mica, de 4 ml
  • un cub de unt
  • 50 ml lapte praf diluat
  • 100 ml frisca pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel:

Bananele se taie rondele mai grosute, cam la 2 cm.


Se face un aluat de clatite mai grosut, ca sa stea pe bucatile de banana. Bucatile de banana se trec apoi prin acest aluat si se prajesc in ulei incins, de preferat cel de porumb, este foarte usor. Se scot pe un servetel absorbant ...dar nu e neaparta nevoie..doar daca vreti sa fie cat mai light.


Cele 4 lg de zahar se caramelizeaza bine, apoi se adauga untul si se lasa sa se topeasca , apoi laptele si se amesteca usor pana se topeste tot caramelul. Se adauga si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se omogenizeaza bine, se da deoparte. Dupa ce se mai astampara putin din fierbinteala se adauga si esenta de rom. Se lasa la rece.


Bucatile de banana prajite se distribuie pe farfurii de desert, dupa placere si pofte, si se asezoneaza cu acest sos delicios. Deasupra se mai poate arunca si un mot de frisca...dar nu-i musai...numa daca va e pofta....mie de frisca mi-e pofta mereu.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

adasev12 1

21.01.2012, 22:26

ionutza...

anomisana 1

22.01.2012, 13:29

Chiar dacă eu aş mai adăuga 2 linguri generoase de îngheţată, nu înseamnă că nu sunt perfecte şi aşa.

adasev12 1

22.01.2012, 14:40

anomisana....si eu as fi adaugat...da nu aveam ...n-as putea refuza inghetata never

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Banane prajite in aluat de clatite (de post)