Chec cu lapte fierbinte

de Gherca Daniela in Dulciuri, 28 Noi 2014 | 6061 vizualizari

 

Aceasta reteta era demult pe lista, si uite ca i-a venit si randul :). Este inspirata din retetele minunate ale Andreei si pot zice sa imi place foarte mult cum a iesit, chiar daca eu am adaugat un plus de aroma :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 180g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 120g lapte
  • 60g unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lapte fierbinte:

Am separat ouale, albusul l-am batut cu praful de sare si zaharul, am adaugat galbenusurile pe rand pana le-am incorporat si pe ele in compozitie. Peste am pus zaharul vanilat si putina esenta de rom, am mixat si la final am adaugat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu formand un aluat putin mai gros ca la clatite. Separat, am pus laptele cu untul intr-un ibric pe foc, atat cat sa se topeasca untul si asa fierbinte il turnam peste compozitia de oua putin cate putin amestecand usor pana incorporam toate ingredientele.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aprox. 30 min, facem testul cu scobitoarea. O lasam putin sa se raceasca si o pudram cu zahar. Foarte buna pentru un desert in familie alaturi de o cafetuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lapte fierbinte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

28.11.2014, 20:02

Bun

Gherca Daniela 1

28.11.2014, 20:53

Multumesc dragilor!!!

Rocsi 1

28.11.2014, 21:25

Si pentru mine o feliuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sirop de visine