Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel

de adasev12 in Dulciuri, 19 Ian 2012 | 6292 vizualizari

 

banane prajite in aluat de clatite daca imi amintesc bine prima data am vazut la Miha, si mi-au lacut tare mult. paote ca si alti bucatarasi mai au retete asemanatoare....mie insa mi-.a ramas in minte cea a Mihei...am facut si cu mar si la fel de bune au fost. de data asta am combinat un sos de caramel cu cioco...o nebunie ducle.

 

INGREDIENTE

  • aluat de clatite:
  • 1 ou
  • 3 lg zahar
  • un praf de sare
  • un iaurt de vanilie, de 125 g
  • 100 ml apa minerala
  • coaja de portocala rasa
  • condimente aromate
  • in plus:
  • 3 banane mari taiate rondele
  • ulei pt prajit
  • 4 lg zahar pt caramel
  • 100 g ciocolata amaruie
  • o esenta de rom mica, de 4 ml
  • un cub de unt
  • 50 ml lapte praf diluat
  • 100 ml frisca pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel:

Bananele se taie rondele mai grosute, cam la 2 cm.

Se face un aluat de clatite mai grosut, ca sa stea pe bucatile de banana. Bucatile de banana se trec apoi prin acest aluat si se prajesc in ulei incins, de preferat cel de porumb, este foarte usor. Se scot pe un servetel absorbant ...dar nu e neaparta nevoie..doar daca vreti sa fie cat mai light.

Cele 4 lg de zahar se caramelizeaza bine, apoi se adauga untul si se lasa sa se topeasca , apoi laptele  si se amesteca usor pana  se topeste tot caramelul. Se adauga si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se omogenizeaza bine, se da deoparte. Dupa ce se mai astampara putin din fierbinteala se adauga si esenta de rom. Se lasa la rece.

Bucatile de banana prajite se distribuie pe farfurii de desert, dupa placere si pofte, si se asezoneaza cu acest sos delicios. Deasupra se mai poate arunca si un mot de frisca...dar nu-i musai...numa daca va e pofta....mie de frisca mi-e pofta mereu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

adasev12 1

21.01.2012, 22:26

ionutza...

anomisana 1

22.01.2012, 13:29

Chiar dacă eu aş mai adăuga 2 linguri generoase de îngheţată, nu înseamnă că nu sunt perfecte şi aşa.

adasev12 1

22.01.2012, 14:40

anomisana....si eu as fi adaugat...da nu aveam ...n-as putea refuza inghetata never

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Banane prajite