Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)

de Satisfyyourcravings in Curcan, 9 Ian 2016 | 3032 vizualizari

 

Un mod foarte bun de a folosi resturile de carne de la gatirea unui pui/ curcan intreg.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 4 linguri pate (eu am folosit pate amestecat cu meriosare)
  • 1 chili
  • 190 grame carne de curcan gatita (de preferat carne rosie)
  • ulei de masline
  • 1 lime
  • 2 linguri sos dulce de chili
  • 2 baghete (eu am folosit felii de paine cu seminte)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de 3 cm de ghimbir proaspat
  • sare
  • 2 linguri maioneza din iaurt
  • 1 legatura mica de coriandru (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 1 morcov
  • 1/2 castravete
  • 1/4 varza rosie
  • ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi):

Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute.

Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic, amestecand frecvent pana devine lucios si lipicios.

Se incalzeste painea  intr-un cuptor.

Se toaca cea mai mare parte din ghimbir si usturoiul si se transforma intr-o pasta cu ajutorul unui mojar. Se adauga maioneza, sucul de lime si o parte din frunzele de coriandru si se amesteca pentru omogenizare.

Se curata morcovul de coaja si se rade grosier intr-un bol. Se adauga castravetele feliat, caruia i-au fost indepartate semintele cu o lingura si varza tocata fasii. 

Se toaca ghimbirul ramas si se adauga peste muraturi, impreuna cu sare, apoi se scurg muraturile de execesul de apa, se adauga sosul de soia, otetul, ulei de susan si se amesteca. 

Se unge painea cu pate, se aseaza deasupra bucati de curcan, muraturi, maioneza si se orneaza totul cu frunze de coriandru si rondele de chili. Se inchide sandvisul cu celelalte felii de paine si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

mirela0911 1

09.01.2016, 20:40

dantes 1

10.01.2016, 09:17

Buna!

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:43

mmmm.... ce bun!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu cartofi la cuptor