Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 9 Ian 2016 | 1265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat pentru tarte
  • 4 banane
  • 100 ml lapte bio degresat
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml smantana
  • 1 lingurita cafea proaspat macinata
  • extract de vanilie
  • 100 grame ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane):

Cu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie.


Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se amesteca pana cand tot caramelul s-a dizolvat.


Se toarna crema in blatul de tarta si se lasa la racit, apoi se introduce in congelator pentru 20 de minute.


Se taie restul de banane in felii, se bate smantana cateva minute, cu ajutorul unui tel, pana devine matasoasa si se amesteca cu extractul de vanilie si cafeaua.


Se scoate tarta din congelator, se aseaza feliile de banane pe toata suprafata, apoi se adauga smantana deasupra si se intinde cu o spatula.


Se orneaza cu ciocolata taiata fasii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

09.01.2016, 20:53

Un deliciu!

dantes 1

10.01.2016, 09:14

delicioasa!

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:41

o minunatie!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata