Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 9 Ian 2016 | 3859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat pentru tarte
  • 4 banane
  • 100 ml lapte bio degresat
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml smantana
  • 1 lingurita cafea proaspat macinata
  • extract de vanilie
  • 100 grame ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane):

Cu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie. 

Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se amesteca pana cand tot caramelul s-a dizolvat. 

Se toarna crema in blatul de tarta si se lasa la racit, apoi se introduce in congelator pentru 20 de minute. 

Se taie restul de banane in felii, se bate smantana cateva minute, cu ajutorul unui tel, pana devine matasoasa si se amesteca cu extractul de vanilie si cafeaua. 

Se scoate tarta din congelator, se aseaza feliile de banane pe toata suprafata, apoi se adauga smantana deasupra si se intinde cu o spatula. 

Se orneaza cu ciocolata taiata fasii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

09.01.2016, 20:53

Un deliciu!

dantes 1

10.01.2016, 09:14

delicioasa!

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:41

o minunatie!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere si nuca