Bănuţi cu nuci şi ciocolată

de madi_marin in Prajituri, 15 Dec 2011 | 2648 vizualizari

 

Am pregătit aceste delicioase fursecuţe special pentru un concurs la care particip pe blogul Andreei Dianu – Pasiune pentru bucătărie cu premii de la Păstăi de vanilie. Sper să le încercaţi. Se fac foarte uşor şi sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru bănuţi:
  • 200 g făină
  • 100 g nuci măcinate
  • 120 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară măcinată
  • 1 ou rece
  • 100 g unt rece
  • esenţă de migdale
  • coaja rasă de la o jumătate de portocală
  • Pentru umplutură şi decor:
  • 120 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt
  • 70 ml frişcă lichidă  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bănuţi cu nuci şi ciocolată:

Într-un vas încăpător se amestecă făina cerută cu 50g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă repede un aluat. I se dă formă de bilă şi se dă la frigider acoperit cu folie de plastic pentru 30 de minute.


Între timp se prepara crema: se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, untul şi frişca lichidă. Se amestecă continuu până se obţine o cremă. Se lasă să se răcească.


După cele 30 de minute, aluatul se întinde în foaie nu prea subţire pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar cu gura mică.Se pun bănuţii pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 10 – 12 minute. Când sunt gata se lasă să se răcească puşi unul lângă altul, nu suprapuşi.


Se lipesc doi câte doi cu cremă, deasupra se ornează cu linii de cremă (pentru asta e nevoie să mai fie înmuiată la foc mic crema care capătă consistenţă) şi se presară cu restul de nuci măcinate. Se servesc a doua zi când s-au înmuiat de la cremă şi aromele s-au întrepătruns. Se pot păstra în cutii de metal pentru mai mult timp.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bănuţi cu nuci şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

madi_marin 1

17.12.2011, 17:00

mirela...multumesc.....

ionela2682 1

18.12.2011, 12:36

madi_marin 1

18.12.2011, 21:41

ionela....multumesc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caise sau piersicute,seamana...