Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca

de Corinuta in Pizza, 23 Noi 2014 | 10444 vizualizari

 

Se fac foarte usor, sunt gata in maxim o ora si sunt foarte gustoase. Eu le-am facut cu branza, dar umplutura poate varia: puteti pune carne tocata cu ceapa si ardei, carnati sau ceapa si bacon.

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 250 g faina
  • 80 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura ulei de maline
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit de zahar
  • Ptr umplutura:
  • 150 g branza telemea
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura parmezan razuit
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca:

Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul, uleiul de masline si drojdia si framantam bine 5-6 minute pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Il lasam deoparte acoperit cu un prosop.


Pentru umplutura: batem oul intr-un castronel, adaugam cascavalul, parmezanul si telemeaua sfaramata sau data prin razatoarea mare. Amestecam bine si punem deoparte.


Preincalzim cutorul la 180 de grade.


Impartim aluatul in 3 partii egale. Pe masa infainata intindem pe rand cate o bucata de aluat dandu-i forma ovala. Impaturim partile laterale de 2-3 ori pana se unesc varfurile. Punem in mijloc o treime din umplutura si o intindem pana la margini. Asezam pide in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu celelalte doua.


Se dau la cuptorul incins pentru 15-20 de minute la 200 de grade pana se rumenesc usor marginile.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in 2/3 din umplutura eu am adaugat o lingura de marar tocat si ceapa verde feliata, iar una am lasat-o asa simpla cu branza

2

aluatul nu trebuie lasat sa dospeasca, creste el destul de mult pana pregatiti umplutura si in cuptor de asemeni

3

marginile trebuiesc apasate bine altfel la copt se vor dezlipi si nu vor mai avea aspectul de barcute

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

23.11.2014, 22:51

Ce bune or fi fost

anca_rm 1

25.11.2014, 08:51

cred ca au fost foarte bune

Irina 1

15.12.2014, 21:50

cu cate barcute ai venit? ca as vrea si eu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34