Băscuţe cu brânză şi stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 2863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml lapte
  • 50 g margarina topita
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  •  Umplutura:
  • 200 g branza (crema)
  • 4 linguri zahar
  • Zahar vanilat bourbon
  • 50 g stafide
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingură gris
  •  
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Băscuţe cu brânză şi stafide:

Umplutura:


Stafidele se pun in apa calduta si se lasa 25 minute.


Branza se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si ouale. Se adauga grisul si faina,se omogenizeaza,apoi se pun in compozitie si stafidele scurse.


Aluat :


Intr-un vas mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. Laptele calduat se amesteca cu margarina topita,uleiul,zaharul si ouale ; se omogenizeaza. Compozitia umeda se toarna in adancitura facuta in mijlocul fainii si se amestecă cu o lingura cat se poate,apoi se continua framantarea cu mana. Aluatul neted se acopera cu un prosop de bucatarie si se la 60 minute la dospit.


La masina de paine se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia uscata. Se setează pe programul de framantare +dospire.


Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru infainata si se intinde intr-o foaie de 1-1,5 cm grosime. Din aluat se decupeaza cercuri de ce marime vreti. O tava (eu zic sa faceti in 2 tavi pentru ca in una sunt prea inghesuite) se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza cerculetele. Un paharel se trece cu baza prin faina si se preseaza cu el mijlocul cerculetelor pentru a obtine o adancitura. In fiecare adancitura se pune cate o lingura de umplutura. Se lasa la dospit 20 minute. Galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte si se ung marginile bascutelor.


Se coc aprox 30 minute in cuptorul preincalzit,la temepratură medie-mica.


Se servesc pudrate cu zahar sau cu jeleu(peltea).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Băscuţe cu brânză şi stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adry88 1

06.05.2011, 10:36

MotanLaOale 1

06.05.2011, 11:58

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi copti