Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai

de Merisor in Peste, 6 Feb 2014 | 3030 vizualizari

 

Azi am pus multicookerul in functiune ca s-a odihnit destul.
Orezul l-am preparat la multicooker, iar restul pe aragaz.

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea orezului:

  • 250 gr orez Basmati
  • 600 ml supa de pui
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita piper

Pentru prepararea sosului de ceapa:

  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 50 ml otet de vin
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Pentru prepararea fileului de macrou:

  • 8 bucati file de macrou
  • 150 ml ulei
  • 150 gr malai
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • condimente Spicy & Hot
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai:

Pentru prepararea orezului eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte.


Punem supa de pui in vasul multicookerului si lasam 5 minute pe programul FRY pentru a atinge punctul de fierbere.


Intre timp sapalam orezul, il scurgem si il adaugam in supa impreuna cu foile de dafin si condimentele.


Inchidem capacul aparatului si setam programul RICE, dar nu lasam decat 30 de minute.


Pentru prepararea sosului de ceapa: amestecam condimentele cu otetul si le lasam 10-15 minute la macerat.


Punem uleiul intr-un vas antiaderent la incins la foc mediu, tocam ceapa solzisori si o adaugam peste ulei.


Mestecam in ea din cand in cand sa nu se arda si presaram putina sare.


Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam energic sa se topeasca si sa patrunda gustul uniform in ceapa, apoi adaugam treptat otetul cu condimentele si mai lasam pe foc 3-4 minute mestecand continuu.


Pentru prepararea fileului de macrou: spalam si scurgem bine bucatile de peste apoi le stropim cu zeama de lamaie si presaram sare si condimente.


Lasam pestele asa condimentat, 20-30 de minute la rece, dupa care trecem bucatile prin faina amestecata cu malai si le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se formeaza o crusta frumos colorata si usor crocanta.


Asezam pe platou orezul, punem sosul de ceapa deasupra si pestele alaturi.


Noi am servit cu graunti de usturoi.


Daca ti-a placut reteta noastra "Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

laura_n 1

10.02.2014, 16:59

meniu perfect pt mine!

Sylvia 1

10.02.2014, 17:05

am venit sa mai mai iau o imbucatura !

Bya Ralu 1

21.04.2014, 20:32

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piftie de pui

de Lau 9

ieri la 22:03

Waffe aperitiv cu masline

de Lau 9

ieri la 21:26

Felii londoneze

de RuxyRux 9

ieri la 21:23

Salata de Icre de caras

de Bunica 7

ieri la 21:00

Pastrama de pui

de Lau 9

ieri la 20:54

RETETA RECOMANDATA
File pangasius pane cu orez aromat