Bastonase cu mar

de Lau in Dulciuri, 4 Oct 2011 | 2047 vizualizari

 

reteta preluata de la aziz, mam indragostit de reteta,aluatul este foarte fraged

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 200 g faina
  • UMPLUTURA
  • 5 mere rase
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu mar:

Se iau din ingrediente 3 linguri ulei+2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecand continuu pana obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.


Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se intinde sosul, apoi impaturim foaia in 3, aducand partea stanga spre dreapta, partea dreapta peste cea stanga. Rulam, acoperim cu folie alimetara si dam la frigider 2 ore.


Intr-o cratita punem merele cu restul ingredientelor(fara scortisoara care o adaugam la sfarsit) punem pe foc si cand merele s-au imuiat putin oprim focul.


Scoatem aluatul dupa 2 ore si intindem foaia subtire, taiem in 6 patratele, le umplem cu mar ,le rulam si le inchidem la capete. Le asezam in tava si le crestam cu cutitul. Dam la cuptorul incalzit cca 20-25 minute la 275-180 grade. Cand sunt reci le pudram cu zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adry88 1

08.10.2011, 21:33

delicioase

brunetica 1

27.10.2011, 07:59

delicioase bastoanele cu mere

Lau 1

07.03.2012, 20:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata