Bastonaşe cu nucă şi ciocolată

de madi_marin in Dulciuri, 9 Sep 2011 | 7915 vizualizari

 

By Laura Adamache cu mici modificări. Sunt foarte uşor de făcut, fragede şi absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră vanilat
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 1 gălbenuş
  • 50 g nuci măcinate
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 350 g făină
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Decor:
  • cacao
  • 100 g ciocolată
  • 30 ml frişcă lichida
  • unt cât o nucă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonaşe cu nucă şi ciocolată:

Untul se încalzeşte la microunde până se înmoaie dar să nu devină lichid. Se freacă bine cu zahărul pudră. Se pun seminţele păstăii de vanilie, gălbenuşul, ciocolata rasă fin, nucile măcinate, cacaoa, esenţa de rom şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă totul bine. Obţinem o bilă de aluat nelipicios pe care îl punem la frigider pentru 30 de minute.


Se formează bastonaşe care se pun pe hârtie de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit pentru maxim 15 minute. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se pudrează cu cacao şi se decorează cu crema de ciocolată obţinută din ciocolata topită cu frişca lichidă si untul.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele date ies 20 de bastonaşe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonaşe cu nucă şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (83)

madi_marin 1

13.11.2011, 17:10

Giorgia.....eu am invatat ceva...ca daca vreau sa iasa ok preparatele sa folosesc faina de calitate.... ma bucur ca bastonasele au fost pe placul vostru.... da...si aripioarele cu ciuperci sunt delicioase......sper sa va placa si acelea....

Zambareata 1

15.11.2011, 21:57

eu am folosit ce faina aveam in casanu mai sstiu daca era sau nu de calitate....dar uite ca o sa te ascult,si data viitoare voi lua exemplul tau ca aici cu faina cam ai dreptate si nu doar cu faina....daca vrem sa ne iasa ceva bun trebuie sa folosim doar ingrediente de calitate.....dai un ban....dar mananci cum trebuie:*

buriuca 1

12.03.2013, 19:27

sunt o nebunieeee sunt fff gustoase si fragede!!!le fac o data pe sapt..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac  varianta ''N''
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu rahat