Prajitura cu mere scortisoara si portocala

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Mar 2016 | 1185 vizualizari

 

Incredibila, irezistibila....insensibila cu silueta...wow ce delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina (plus pentru infainat, o cana)
  • 3 oua mari
  • 250 gr unt gras( 82%)
  • 150 gr. zahar fin
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. smantana
  • vanilie
  • zeama si coaja de la o portocala medie

Umplutura:

  • 12 mere mari
  • o cana de zahar
  • scortisoara
  • vanilie
  • coaja de la o portocala

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • portocala
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere scortisoara si portocala:

Se prepara atat de usor...si e delicioasa!


Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare.


Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat, untul rece se da pe razatoare, faina se cerne, se amesteca putin si se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini, pentru asta e posibil sa mai avem nevoie de inca doua trei linguri de faina in plus.


Tava se unge cu unt si se presara pe ea faina (tapetata clasic).


Se ia o foaie de copt( hartie pergament), se presara faina din belsug, pe ea se pune jumatate din aluat si se intinde cu sucitorul pe care am pus faina la dimensiunea tavii.


Se pun merele razuite, se adauga deasupra zaharul (presarat uniform), vanilia scortisoara si coaja de portocala, apoi deasupra se pune cealalta foaie de prajitura. Foaia se inteapa cu furculita deasupra si se coaceprajitura la 180 de grade timp de 45 de minute.


Prajitura se lasa la racit, se presara zahar pudra si scortisoara si se mananca cu pofta si placere! Merita, e deosebita!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere scortisoara si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

14.03.2016, 20:08

Super, super buna. Ce as manca si eu!

Catalina L 1

15.03.2016, 07:16

RuxyRux 1

16.03.2016, 22:12

Multumeeesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată