Batoane cu mac

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 1331 vizualizari

 

A fost o perioada in care a luat amploare toata nebunia asta cu batoanele umplute! Eu abia acum reusesc sa scriu reteta :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina
  • un cub de drojdie
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr zahar
  • 80 ml ulei

Pentru umplut ne sunt necesare:

  • 200 gr rahat sau/si
  • crema de cacao: 4 linguri cu cacao, zahar dupa gust, 2 albusuri

 Pentru uns:

  • galbenus de ou

Optional: mac  

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios.


Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.


Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire.


Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao si zahar).


Se ruleaza si se unge cu galbenus de ou.


Se presara mac si se asaza intr-o tava de cuptor.


Se coc la 160 de grade pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Dya Daniela Andrei 1

27.06.2016, 11:17

noiinbucatarie 1

28.06.2016, 20:52

sunt foarte bune!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac