Batoane din cereale

de Meea in Dulciuri, 3 Aug 2016 | 835 vizualizari

 

 Tin sa mentionez inca de la inceput ca nu le prea am cu taiatul cu cutitul (ma mai invat pe parcurs ) si ca nu le-am carbonizat, ce se vede cu negru este ciocolata (pur pariu ca 60% nu ati observat pana nu am spus eu dar vroiam sa fiu clara in caz de orice) haha:))). Bun acum ca am lamurit, va prezint astazi batoane delicioase din cereale! Muult mai apropiate de natural, normal, sunt facute in casa! Stiti ca atunci cand iti propui sa gatesc ceva ce se gaseste si in magazine pornesti cu ideea "eh,nu va arata la fel de perfect!" (cel putin eu cu ideea aceasta pornesc) apoi, din ceea ce am facut si spun: "cele din magazin nuu au gustul atat de buuun!" 

          Am aflat de cateva proprietati ale ovazului (protejeaza inima, reduce nivelul de colesterol, ajuta la controlul greutatii corporale etc.) si m-am hotarat sa fac batoane din fulgi de ovaz. De asemenea, nu uitati sa acceptati provocarea lunii august. 

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ( 8 batoane):
  • fructe de padure (am uitat sa le cantaresc,sorry)
  • 100 g unt
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 3 linguri de miere
  • Ingrediente decor:
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane din cereale:

Fructele de padure le scurgem de sucul lor, le punem pe o hartie de copt intr-o tava si dam tava la cuptor 10-12 minute.


Intr-o oala micuta punem pe foc untul impreuna cu mierea. Amestecam continuu pana cand untul s-a topit.


Separat, amestecam fulgii de ovaz, fructele de padure scoase din cuptor si untul topit si le amestecam bine.


Punem amestecul intr-o tava imbracata in hartie de copt (eu am folosit o tava pentru chec). Cu ajutorul unei linguri late apasam usor deasupra amestectului, sa se lipeasca fulgii bine intre ei. Dam tava la cuptor aprox. 30 minute pana cand amestecul se coloreaza putin la suprafata.


Dupa ce am scos tava din cuptor o dam la rece cateva ore bune. Eu m-am cam grabit si am taiat greu batoanele. Va incurajez sa le lasati peste noapte. Scoatem tava din frigider si proportionam 8 batoane pe care le glazuram cu putina ciocolata topita.

O zi linistita va doresc!

 

TIPS-URI

1

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/batoane-din-cereale.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane din cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

04.08.2016, 19:48

Mmmmm!

RuxyRux 1

04.08.2016, 21:24

Deosebite! Incearca si cu unt de cocos

Meea 1

04.08.2016, 23:47

Am sa incerc!! Multumesc Rux ❤

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata