Batoane din cereale

de Meea in Dulciuri, 3 Aug 2016 | 5068 vizualizari

 

 Tin sa mentionez inca de la inceput ca nu le prea am cu taiatul cu cutitul (ma mai invat pe parcurs ) si ca nu le-am carbonizat, ce se vede cu negru este ciocolata (pur pariu ca 60% nu ati observat pana nu am spus eu dar vroiam sa fiu clara in caz de orice) haha:))). Bun acum ca am lamurit, va prezint astazi batoane delicioase din cereale! Muult mai apropiate de natural, normal, sunt facute in casa! Stiti ca atunci cand iti propui sa gatesc ceva ce se gaseste si in magazine pornesti cu ideea "eh,nu va arata la fel de perfect!" (cel putin eu cu ideea aceasta pornesc) apoi, din ceea ce am facut si spun: "cele din magazin nuu au gustul atat de buuun!" 

          Am aflat de cateva proprietati ale ovazului (protejeaza inima, reduce nivelul de colesterol, ajuta la controlul greutatii corporale etc.) si m-am hotarat sa fac batoane din fulgi de ovaz. De asemenea, nu uitati sa acceptati provocarea lunii august. 

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ( 8 batoane):
  • fructe de padure (am uitat sa le cantaresc,sorry)
  • 100 g unt
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 3 linguri de miere
  • Ingrediente decor:
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane din cereale:

  Fructele de padure le scurgem de sucul lor, le punem pe o hartie de copt intr-o tava si dam tava la cuptor 10-12 minute.

  Intr-o oala micuta punem pe foc untul impreuna cu mierea. Amestecam continuu pana cand untul s-a topit.         

Separat, amestecam fulgii de ovaz, fructele de padure scoase din cuptor si untul topit si le amestecam bine.

 Punem amestecul intr-o tava imbracata in hartie de copt (eu am folosit o tava pentru chec). Cu ajutorul unei linguri late apasam usor deasupra amestectului, sa se lipeasca  fulgii bine intre ei. Dam tava la cuptor aprox. 30 minute pana cand amestecul se coloreaza putin la suprafata.

   Dupa ce am scos tava din cuptor o dam la rece cateva ore bune. Eu m-am cam grabit si am taiat greu batoanele. Va incurajez sa le lasati peste noapte. Scoatem tava din frigider si proportionam 8 batoane pe care le glazuram cu putina ciocolata topita. 
          O zi linistita va doresc!

TIPS-URI

1

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/batoane-din-cereale.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane din cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

04.08.2016, 19:48

Mmmmm!

RuxyRux 1

04.08.2016, 21:24

Deosebite! Incearca si cu unt de cocos

Meea 1

04.08.2016, 23:47

Am sa incerc!! Multumesc Rux ❤

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si mac