Dulce de leche

de diaconta in Dulciuri, 11 Mar 2012 | 6667 vizualizari

 

O reţetă foarte cunoscută,sunt convinsa ca cei mai mulţi o cunoasteţi deja.Oricum i-am zice „doce de leite” în spaniola,”confiture de lait” în franceza,ori dulceaţa de lapte ,este o crema caramel,obţinuta din zahar caramelizat lent în lapte sau din laptele condensat îndulcit.
Chiar daca este un desert tradiţional din America de Sud, „caramelul hispanitatii” a cunoscut gloria în tarile de limba spaniola.Asa se face ca-l vom gasi în diferite forme de consistenţa,folosit la sosuri,înghetata,glazuri,bomboane si diferite deserturi.
In utilizarea lui va trebui sa ţinem seama de faptul ca este deosebit de dulce.Eu spre exemplu îl folosesc cu foarte multa zgârcenie,pentru ca nu-mi plac deserturile foarte dulci.
Eu am preparat dulce de leche din lapte condensat îndulcit DeLatte.

 

INGREDIENTE

 

  •    0 cutie lapte condensat îndulcit DeLatte(397 ml)
  •    un vas cu apa
  •    multa rabdare,adica  minim 2 ore cat va sta în cuptor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de leche:

Cutia de lapte condensat se pune intr-un vas cu apa,astfel incat sa fie acoperita complet cu apa.Punem vasul in cuptorul incalzit si lasam sa fiarba la foc mic.Eu am lasat 1 ora si 45 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Pentru a evita riscul de explozie,va trebui sa mai completam vasul cu apa fierbinte daca aceasta scade.Conserva va trebui sa fie tot timpul acoperita cu apa.

Dupa ce timpul de fierbere a expirat,lasam conserva sa se raceasca in vasul in care am fiert-o.

Putem sa fierbem mai multe conserve in acelasi timp daca dorim.Daca nu folosim imediat caramelul,putem sa pastram conserva la frigider.

Cand deschidem cutia,amestecam crema de lapte cu un tel,iar daca o dorim mai fluida,putem s-o incalzim putin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

13.03.2012, 09:56

Mena,mie mi se pare ingrozitor de dulce,chiar si combinat.Mamei i-a placut sa-l puna pe biscuiti,desi ea nu mananca prea dulce

gaby_duceag 1

13.03.2012, 10:04

io-l pap cu lingura chiar si pe tot odata )))))

diaconta 1

13.03.2012, 10:19

Gaby,tu-ti permiti,io nu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Napolitane umplute cu dulce de leche