Clatite cu afine si crema de vanilie

de simona72 in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 2624 vizualizari

 

Clatite cu dragoste pregatite...

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 200 ml lapte
  • 150 ml lapte de cocos
  • 100 ml sana
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar brut
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 350 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • ulie sau unt pentru prajit clatitele
  • 200 gr afine (congelate am folosit eu)
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri zahar brut
  • 2-3 bucati coaja de portocala
  • 2 albusuri
  • 100 ml apa
  • 75 gr zahar
  • sucul de la o portocala
  • 4 pastai cardamon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu afine si crema de vanilie:

Pentru clatite: punem intr-un castron oul, laptele, sana, sarea si zaharul. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea completa. Adaugam coaja rasa de portocala, vanilia, faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu telul pana faina se desface si nu mai sunt cocoloase si ne rezulta un aluat fin si gros care se aseamana cu o smantana grasa. Incingem o tigaie mica de fonta, adaugam un strop de ulei, un polonic mic de aluat, inclinam tigaia sa se distribuie aluatul, presaram peste aluat cateva afine si prajim 2 minute pe o parte pana incepe sa faca basicute. intoarcem clatita si o prajim alte 2 minute. Procedam la fel cu restul aluatului...

Pentru crema: intr-un castron punem galbenusurile, amidonul si 100 ml lapte rece. Amestecam cu un tel sa se desfaca amidonul. Restul de lapte il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam zaharul, pastaia de vanilie si 2-3 fasii subtiri de coaja de portocala. Inainte de a folosii portocala aceasta se spala foarte bine cu apa calda, iar pentru taiat am folosit curatatorul de legume...Punem pe foc craticioara, iar in momentul in care laptele atinge punctul de fierbere, scoatem coaja de portocala si vanilia. Adaugam treptat laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam cu telul.

Transferam toata compozitia inatpoi in craticioara, o punem din nou pe foc, amestecam mereu cu telul si o lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase. Punem folie alimentara peste crema, o lasam sa se raceasca apoi o dam la frigider. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar. Restul de zahar se pune intr-un ibric, se adauga apa, sucul de portocala si pastaile de cardamon usor zdrobite. Se pune ibricul pe foc si se lasa pana scade considerabil, rezultand un sirop...atentie sa nu se caramelizeze. Siropul fierbinte se adauga treptat peste bezea in timp ce mixam. In felul acesta bezeaua/albusurile sunt coapte. In crema de vanilie racita se adauga bezeaua si se amesteca usor cu un tel. Se monteaza pe un platou: clatita, crema, clatita, crema...pana construim un tortulet din clatite si crema. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu afine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Tabita _ 1

22.02.2016, 10:27

anca_rm 1

22.02.2016, 11:33

arata bine

Corinuta 1

26.02.2016, 13:45

Yammmiii! Ce fain le-ai combinat

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor