Bavareză de mure, rețeta nr. 600!

de Panacris in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 1990 vizualizari

 

Ei și am vrut ceva special pentru rețeta 600! Dar știți cum este proverbul acela” atâta culegi, până aduni!” am ales o rețetă simplă și la modă;) După cum veți vedea în poze am adaptat o rețetă din caietul personal de rețete din 1995!

 

INGREDIENTE

  • mure congelate ( din provizia 2012!) cca 300 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • frișcă 300 g,
  • gelatină roșie 3 foi,
  • Pentru decor:
  • lichior de mure,
  • frunze de mentă,
  • biluțe de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareză de mure, rețeta nr. 600!:

Murele se pasează cât se poate, printr-o sită inoxidabilă.

Zeama obținută se pune la fiert cu zahărul, cca. 10 minute la foc mic, până se obține textura unui gem subțire. Între timp foile de gelatină se înmoaie în puțină apă rece, apoi se adaugă la gemul de mure, lăsându-se să fiarbă la foc mic, până se înglobează. După ce s-a răcit compoziția de mure se adaugă la frișca bătută bine, înglobându-se ușor, până ce se încorporează totul. Compoziția obținută se toarnă într-o formă cu gaură la mijloc, care a fost stropită cu puțin lichior de mure.  

Se pune forma la frigider, unde trebuie să stea cel puțin 2 ore. Înainte de a se răsturna pe un platou, se cufundă forma în puțină apă fierbinte (Recunosc că am omis acest lucru!).

Se decorează bavareza cu frunze de mentă proaspătă și biluțe de ciocolată și mure!

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareză de mure, rețeta nr. 600!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-0
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-1
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-2
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-3
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-4
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-5
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-6
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-7
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-8
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-9
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-10
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!-11

COMENTARII (64)

MonaMimi

MonaMimi 1

18.05.2013, 12:59

delicioasa

Anett

Anett 1

19.05.2013, 12:06

tare bun!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 12:38

vreau si eu !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!