Beignets - gogosi frantuzesti

de - TABITA - in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 1117 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele dragei mele Jamila pentru aceasta reteta.
Diferenta fata de gogosile clasice ar fi ca aluatul e mai moale si putin mai lipicios, timpul dospirii este de minim 2 ore si se taie in forma patrata sau dreptunghiulara.
Sunt foarte pufoase si delicioase.
Sper sa le incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom (optional)
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beignets - gogosi frantuzesti:

Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine.


Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat.


Am pus doua compoziti se impreuna intr-un bol si le-am amestecat.


Am adaugat sarea si untul (la temperatura camerei) in compozitie si apoi treptat faina.


Am presarat intr-un strat generos faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.


L-am framantat ajutandu-ma de faina timp de 15 minute, aducand marginile in centru, obtinand un aluat tot moale, dar mai nelipicios.


Am pus apoi aluatul intr-un bol uns cu putin ulei. Am acoperit bolul cu folie de plastic si l-am lasat sa creasca aproximativ 2 ore.


Am presarat putina faina pe blatul de lucru. Am rasturnat aluatul si am presarat putina faina si peste aluat.


Am intins o foaie de aluat de 0,5 cm, dupa care am decupat gogogile cu ajutorul unei forme.


Am pus gogosile in ulei incins, le-am stropit putin si deasupra cu ulei ca sa creasca frumos, apoi le-am intors pe cealalta parte si le-am prajit pana cand s-au aurit frumos.


Le-am scos apoi pe un servetel de bucatarie pentru a se absorbi excesul de ulei, iar apoi le-am pudrat cu zahar pudra.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se pot taia in ce forma doriti, nu neaparat patrate.

2

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets - gogosi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

- TABITA - 1

21.02.2016, 20:07

Da Roxy, multumesc

merisor 1

22.02.2016, 10:47

Yummmm, dau o cafea pentru 3 gogosi

- TABITA - 1

22.02.2016, 14:14

Meri, cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale