Beignets - gogosi frantuzesti

de - TABITA - in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 1433 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele dragei mele Jamila pentru aceasta reteta.
Diferenta fata de gogosile clasice ar fi ca aluatul e mai moale si putin mai lipicios, timpul dospirii este de minim 2 ore si se taie in forma patrata sau dreptunghiulara.
Sunt foarte pufoase si delicioase.
Sper sa le incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom (optional)
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beignets - gogosi frantuzesti:

Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine.


Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat.


Am pus doua compoziti se impreuna intr-un bol si le-am amestecat.


Am adaugat sarea si untul (la temperatura camerei) in compozitie si apoi treptat faina.


Am presarat intr-un strat generos faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.


L-am framantat ajutandu-ma de faina timp de 15 minute, aducand marginile in centru, obtinand un aluat tot moale, dar mai nelipicios.


Am pus apoi aluatul intr-un bol uns cu putin ulei. Am acoperit bolul cu folie de plastic si l-am lasat sa creasca aproximativ 2 ore.


Am presarat putina faina pe blatul de lucru. Am rasturnat aluatul si am presarat putina faina si peste aluat.


Am intins o foaie de aluat de 0,5 cm, dupa care am decupat gogogile cu ajutorul unei forme.


Am pus gogosile in ulei incins, le-am stropit putin si deasupra cu ulei ca sa creasca frumos, apoi le-am intors pe cealalta parte si le-am prajit pana cand s-au aurit frumos.


Le-am scos apoi pe un servetel de bucatarie pentru a se absorbi excesul de ulei, iar apoi le-am pudrat cu zahar pudra.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se pot taia in ce forma doriti, nu neaparat patrate.

2

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets - gogosi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

- TABITA - 1

21.02.2016, 20:07

Da Roxy, multumesc

merisor 1

22.02.2016, 10:47

Yummmm, dau o cafea pentru 3 gogosi

- TABITA - 1

22.02.2016, 14:14

Meri, cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rasfat cu ciocolata si capsuni