Inghetata de ciocolata perfecta

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Mai 2012 | 3363 vizualizari

 

Perfecta pe drept cuvant, am vrut o astfel de inghetata fara cusur si am gasit-o la Brandusa( reteta dupa David Lebovitz, din cartea lui "The perfect scoop" ) , multumesc din toata inima draga mea draga, numai in Italia am mai mancat o asemenea inghetata delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr smantana dulce pentru frisca cu procent de grasime 40%
  • 3 linguri cacao olandeza
  • 100 gr ciocolata 75% cacao taiata bucatele
  • 220 ml lapte
  • 225 gr zahar( brun)
  • 5 galbenusuri mari
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita de extract de vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata perfecta:

Smantana pentru frisca si cacaoa le-am pus intr-un vas mai maricel pe foc si le-am dat intr-un clocot.


Am dat deoparte, am pus ciocolata si am amestecat foarte bine sa se topeasca.


Deasupra am pus restul de smantana si am omogenizat bine.


Intr-o alta craticioara am pus laptele, sarea si zaharul si am amestecat la foc mic pana ce zaharul s-a topit.


Am mixat intr-un castronel galbenusurile, apoi am turnat laptele in fir subtire peste ele( avand grija ca laptele sa nu fie prea fierbinte) si apoi am amestecat bine, punand totul inapoi in craticioara pe foc mediu pana ce sosul s-a ingrosat.


Sosul putin racit l-am turnat peste compozitia de ciocolata printr-o strecuratoare. Apoi am amestecat sa se omogenizeze si am turnat totul in cutii de inghetata si am pus la congelator. Dupa doua trei ore cand a inceput sa inghete am amestecat bine si apoi am dat din nou la congelator si am lasat sa inghete...cand o vom servi o vom lasa putin la temperatura camerei apoi o vom lua cu lingura de inghetata si o vom pune in boluri. Eu am decorat cu frisca si menta. E surprinzatoar de cremoasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata perfecta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Sim0na 1

15.05.2012, 08:31

Super arata! Am trecut-o la favorite!

mihaelar63 1

16.05.2012, 10:38

Doua portii as dori , va rog

RuxyRux 1

19.05.2012, 23:13

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale