Bere de ghimbir

de elucubratiiculinare in Bauturi, 27 Sep 2012 | 2209 vizualizari

 

O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată.
După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri apă plată,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g ghimbir,
  • 1/2 lămâie,
  • 4 g drojdie proaspătă.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bere de ghimbir:

Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa. Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie. Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul). Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender. În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2). Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele. Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.
Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare. Se consumă rece.
PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :) Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))

 

RETETA IN IMAGINI

Bere de ghimbir-0
Bere de ghimbir-1

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

adry88

adry88 1

28.09.2012, 15:21

buna

Rux

Rux 1

28.09.2012, 21:31

Deliciu curat!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

04.10.2012, 23:20

RuxyRux , ai dreptate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!