Tuica fiarta

de Mutulica in Bauturi, 2 Noi 2013 | 15334 vizualizari

 

Traim o toamna tarzie presarata cu schimbari bruste de temperatura , cu viroze , melancolii si depresii , taxe si impozite .

* Pentru a face fata tuturor acestor schimbari avem nevoie uneori din ce in ce mai des , de un mic stimulent alimentar , inca neomologat de Uniunea Europeana , de aceea voi cere drepturi de proprietate intelectuala asupra acestui minunat preparat culinar , pentru a nu ma mai acuza unii ca am indoit reteta cu ideile altora .

* Pentru ca in reteta prezentata de mine este vorba de un aliment-medicament , va trebui sa dau foarte exact cantitatile , excipientii si substantele active ale medicamentului .

 

INGREDIENTE

  • 200 ml tuica de casa
  • o lingura cu zahar
  • 2 frunze de menta sau o picatura cu extract/esenta de menta
  • 10 boabe de piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta:

Recomandari , beneficii si  precautii

Recomandari

Doza zilnica minima recomandata pentru o persoana este de 100 de mililitri , deci turnati intr-un ibric 200 de mililitri , deoarece o mica parte se va evapora la fierbere si  veti simti nevoia sa suplimentati .

Pentru a va vindeca de morcovii pe care vi-i baga in fund sefii , este imperios necesar sa adaugati cateva boabe de piper , pentru deschiderea cailor respiratorii  atunci cand inchinati in cinstea lor si simtiti nevoia sa nu va mai opriti din urarile de bine ce le adresati acestor minunati oameni care duc firma pana la cer.

Pentru a preveni aerofagia aproape inevitabila din cauza insufletirii cu care faceti urarile, va recomand cu caldura putina esenta de menta ( sau 1-2 frunze de menta ). Puteti recomanda acest ulei esential de menta si sefilor dumneavoastra in speranta ca pe orificiul bucal al domniilor lor vor iesi cuvinte cu o respiratie mai placuta . Pentru a preveni proastele dispozitii ale sefului , va recomand sa-i faceti cadou si tuica , dar in niciun caz in doza recomandata de mine deoarece sefii astia au multe probleme si  un organism slabit care nu raspunde la tratamentele administrate in doze mici .

Beneficii

O consecinta aproape incredibila a administrarii acestui aliment minune este ca va imbunatateste acuitatea vizuala , marindu-va pupila si astfel veti reusi sa va vedeti nevasta cu alti ochi . Va recomand sa va uitati din cand in cand si la ea , merita macar o data pe luna , saraca.

Precautii

Medicamentul isi face efectul aproape imediat , de aceea este total interzis sa  vi-l administrati in preajma sefilor .

Daca nu este sotia acasa atunci cand va administrati doza , este indicat sa nu parasiti incinta locuintei si nici sa nu puneti mana pe telefon sau mouse ,  deoarece alimentul asta are si efecte adverse .

Puteti acuza mici amnezii referitoare la faptul ca sunteti insurat si veti mai avea supriza sa constatati o  diminuare a simtului estetic si va veti imbolnavi de sindromul Amanta mai urata ca nevasta,  incurabil de multe ori sau rezolvat  doar  prin administrarea unui divort si veti avea surpriza sa contractati  o noua nevasta  si copii destepti ca dumneavoastra si frumosi ca amanta promovata la rangul de nevasta .

Interdictii 

Persoanele sensibile la alcool devin alergice la o singura nevasta . De aceea le este interzis cu desavarsire consumul in locuri publice .

 

Va doresc sanatate! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

geoline 1

18.03.2015, 22:06

) f tare

navidad_2017 1

04.01.2017, 20:32

Stimate Dl. Manea, V-am descoperit intamplator acum 2-3 ani, cautand o reteta ca aceasta ptr o "Seara Romaneasca" si de atunci va urmaresc (destul de) consecvent articolele, dar mai ales reflectiile personale, considerandu-le o oglinda realista a societatii Romanesti contemporane (din care de peste 30 de ani nu mai fac parte); sunteti o parte importanta a putinelor mele lecturi in lb. Romana pe care, intre timp, mai bine o scriu decat o vorbesc... Va doresc toate cele bune si... mult succes la scris (dar nu numai!) in continuare.

RuxyRux 1

21.02.2017, 20:06

O, ce reteta inedita! Are asa un parfum ... de vita nobila! Chiar imi place tare mult...eu nu suport tuica ) te rog sa ma ierti dar asta e adevarul...insa ceea ce ai preparat tu aici, transforma banala bautura in ceva senzational! Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tuica fiarta