Bezele cu migdale

de Angelina_Elena in Dulciuri, 10 Iun 2013 | 4086 vizualizari

 

Reteta preluata de la Mihaela (mihaelapd.blogspot.ro), un fel de macarons fara picioruse!:)

 

INGREDIENTE

Pentru bezele:
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g migdale macinate fin
  • 35 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • cateva picaturi de colorant galben
Pentru crema de ciocolata alba:
  • 150 g ciocolata alba Milka
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt de buna calitate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu migdale:

Crema de ciocolata alba: topim ciocolata alba impreuna cu frisca pe baie de aburi.


O lasam sa se raceasca, apoi o punem in vasul de la mixer si incepem sa o mixam, la viteza mica, adaugand treptat cate un cubulet de unt.


Se da la frigider pana pregatim bezelele.


Bezele: mixam albusurile cu praful de sare, iar cand incep sa faca spuma, adaugam treptat zaharul tos si continuam sa mixam pana cand albusurile sunt tari.


Adaugam colorantul, apoi se adauga apoi amestecul (dat prin sita de 3 ori) de zahar pudra si migdale.


Se amesteca usor cu o spatula, invartind de vas de aproximativ 10 ori, apoi amestecam usor pana cand totul este incorporat.


Compozitia trebuie sa curga si sa se "dizolve" repede in restul compozitiei.


Compozitia obtinuta am pus-o intr-o punga, pe care am taiat-o la un colt.


In tavile tapetate cu hartie de copt am format banuti de aproximativ aceeasi dimensiune, lasand spatiu intre ei de vreo 2 cm.


Lasam banuti sa se odihneasca la temepratura camerei 1 ora, pentru a se usca usor deasupra (cand ii atingem usor cu degetul nu se ia).


Coacem intre 12 si 15 minute la 160 de grade C.


Lasam bezelele sa se raceasa in tava, apoi le scoatem si le umplem cu crema de ciocolata alba.


Sunt foarte bune la gust!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Zaharul pudra sa fie din comert pentru ca acela contine amidon!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

10.06.2013, 22:33

Se topesc in gura

Angelina_Elena 1

10.06.2013, 23:05

asa e Rocsi!

merisor 1

11.06.2013, 07:47

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bezele