Cozonac pufos

de nadina73 in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 33070 vizualizari

 

PUFOS SI GUSTOS

 

INGREDIENTE

  • 1,3 KG FAINA
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie 60 g
  • 3-4 vanilii
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • putin lapte
  • cacao,stafide,nuca sau rahat,mac
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine)

Din acesta compozitie va ies 3 cazonaci mari si pufosi

Dupa ce a dospit bine aluatul se imparte in 3, iar apoi fiecare parte in 2 deci 6.

Se intinde fiecare parte si se pune cacao, nuca cu zahar, rahat ....si se ruleaza apoi se impletesc cate doi.

Se pun in tava unsa de cozonac si se mai lasa sa creasca 20 minute, apoi se ung cu ou si se pune mac sau se lasa simpli

Se pun la cuptor la foc potrivit

Cand s-au copt nu se scot imediat din tava se mai lasa putin, apoi se scot si se aseaza intr-o parte nu drept pentru a nu se lasa in jos fiind cald si greu de la compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mazurek – Un Pic Altfel