Placinta cu branza turnata

de ianculubita in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 5441 vizualizari

 

Mi-a povestit sotul meu intr-o zi,ce fel de placinta le facea soacra mea cand erau copii;
Biata de ea,nu mai avea timp sa faca foi,copii fiind 8"bucati",asa ca amesteca totul,rasturna in tava ,la cuptor si dupa ce era scoasa,in urmatoarele 20min era si spalata tava!!!! i-am facut sotului meu o placinta(bineinteles ca nu a fost ca a mamicii lui)dar l-am surprins placut pana la urma!!

 

INGREDIENTE

  • 500g branza de vaci proaspata
  • 500g telemea de capra sau oi
  • 10oua
  • 2linguri gris
  • 4linguri faina
  • 1ceasca iaurt
  • 100g stafide
  • 1lamaie
  • 300g smantana
  • 3-4linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 1praf de copt
  • 1lingura unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza turnata:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua rasa,iaurt,7oua batute,zahar,vanilie,coaja rasa de lamaie,gris,iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu praf de copt;

omogenizam bine totul,dupa care rasturnam jumatate din compozitie in tava unsa cu unt sau cu hartie de copt,deasupra punem stafidele hidratate,acoperim cu restul compozitiei,nivelam suprafata si lasam la cuptor la foc mic 1h;

cu cateva minute inainte sa oprim focul,scoatem tava,rasturnam deasupra restul de oua batute cu smantana si un praf de sare apoi mai lasam 10-15min sa se rumeneasca;

dupa ce scoatem tava din cuptor,lasam sa se raceasca putin,rasturnam,pudram cu zahar si servim calda sau rece dupa preferinte.

Va spun ca este un deliciu!!

TIPS-URI

1

in situatia in care folositi tava de placinta,nu e nevoie de 1h sa stea la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza turnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

20.08.2013, 23:06

Super placinta. Las portia mea pentru cine papa telemea

mamaieelena 1

21.08.2013, 00:04

ce bine arata

ianculubita 1

21.08.2013, 07:35

Lia ai dreptate
Daca rasturnam compozitia in tava de placinta nu mai era senzatie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brânzoaice