Placinta cu branza turnata

de ianculubita in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 2987 vizualizari

 

Mi-a povestit sotul meu intr-o zi,ce fel de placinta le facea soacra mea cand erau copii;
Biata de ea,nu mai avea timp sa faca foi,copii fiind 8"bucati",asa ca amesteca totul,rasturna in tava ,la cuptor si dupa ce era scoasa,in urmatoarele 20min era si spalata tava!!!! i-am facut sotului meu o placinta(bineinteles ca nu a fost ca a mamicii lui)dar l-am surprins placut pana la urma!!

 

INGREDIENTE

  • 500g branza de vaci proaspata
  • 500g telemea de capra sau oi
  • 10oua
  • 2linguri gris
  • 4linguri faina
  • 1ceasca iaurt
  • 100g stafide
  • 1lamaie
  • 300g smantana
  • 3-4linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 1praf de copt
  • 1lingura unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza turnata:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua rasa,iaurt,7oua batute,zahar,vanilie,coaja rasa de lamaie,gris,iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu praf de copt;


omogenizam bine totul,dupa care rasturnam jumatate din compozitie in tava unsa cu unt sau cu hartie de copt,deasupra punem stafidele hidratate,acoperim cu restul compozitiei,nivelam suprafata si lasam la cuptor la foc mic 1h;


cu cateva minute inainte sa oprim focul,scoatem tava,rasturnam deasupra restul de oua batute cu smantana si un praf de sare apoi mai lasam 10-15min sa se rumeneasca;


dupa ce scoatem tava din cuptor,lasam sa se raceasca putin,rasturnam,pudram cu zahar si servim calda sau rece dupa preferinte.


Va spun ca este un deliciu!!

 

TIPS-URI

1

in situatia in care folositi tava de placinta,nu e nevoie de 1h sa stea la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza turnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

20.08.2013, 23:06

Super placinta. Las portia mea pentru cine papa telemea

mamaieelena 1

21.08.2013, 00:04

ce bine arata

ianculubita 1

21.08.2013, 07:35

Lia ai dreptate
Daca rasturnam compozitia in tava de placinta nu mai era senzatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide