Inghetata cu cardamon si fructe de padure

de papabundetot in Dulciuri, 14 Aug 2013 | 1009 vizualizari

 

Imi place mult sa ma joc in bucatarie si faptul ca e bucataria mea de acasa imi da libertatea de a face orice imi trece prin minte fara ca cineva sa imi spuna ca nu e bine sau ca nu e potrivita o anumita combinatie.Eu…cred ca am combinat pana acum o variata gama de arome,pe care daca ar fi sa intreb un profesionist poate mi-ar spune ca nu e in regula sa le combini dar in ce ma priveste,daca gustul final e conform papilelor mele gustative…este perfect! :)

Asa a aparut si aceasta inghetata,pentru ca e foarte cald,si pentru ca mai bine mor decat sa mananc inghetata din comert…am trecut la treaba cu ce aveam la indemana si cu imaginatia din dotare.

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 3 oua
  • 1 baton scortisoara
  • 6-7 seminte cardamon,
  • zahar dupa gust,eu cred ca am pus cam 200-300 gr in total
  • coaja de la o lamaie si zeama
  • 400 ml iaurt grecesc 10%
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cardamon si fructe de padure:

Am pus intr-o oala la foc galbenusurile,cu laptele,zaharul,batonul de scortisoara si cardamonul si am lasat sa fiarba amestecand mereu,pana a dat in clocot de cateva ori,apoi am adaugat si fructele de padure si am mai lasat pe foc pana compozitia a capatat o oarecare consistenta asemanatoare cu cea a unui sos mai…lichid,nu foarte gros.Toata aceasta compozitie am bagat-o la blender si am amestecat bine,apoi am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele fructelor dar si ce nu s-a macinat foarte fin din batonul de scortisoara si cardamon si apoi am dat-o de o parte la racit.


Albusurile le-am batut spuma cu putin zahar si apoi le-am incorporat in compozitia cu fructe,am adaugat si zeama de la lamaie pentru ca citisem ca daca adaugi la inghetata zeama de lamaie nu mai face ace de gheata…neadevarat as spune!


Separat am batut frisca pana s-a intarit,apoi am adaugat iaurtul si am continuat sa bat pana s-au omogenizat,am adaugat si putina esenta de visine si initial am zis ca asta va fi topingul pentru inghetata insa,in una din cele 2 cutii in care am pus inghetata am pus totusi la congelat si o parte din aceasta frisca cu iaurt si s-a dovedit a fi o alegere buna.


Am turnat crema de fructe in cutii pentru a le pune in congelator,asa cum am spus o parte din inghetata a fost simpla si pentru una am amestecat frisca cu iaurt si crema de fructe de padure.


Ambele variante au fost extrem de gustoase si mai ales racoritoare pentru temperaturile de afara.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cardamon si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Corinuta 1

14.08.2013, 21:45

Excelenta inghetata, eu vreu fara frisca!

Ligia Bxl 1

14.08.2013, 22:48

imi place ca are fructe de padure

papabundetot 1

15.08.2013, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Parfe tricolor cu nuca si alune