Clatite cu lapte condensat

de alinutzika in Dulciuri, 12 Ian 2012 | 3723 vizualizari

 

Am vrut sa testez tigaia de la Pyramis pe care am castigat-o la concursul organizat de bucatar maniac, "Sarbatori in oale noi", unde am avut norocul sa iau premiul I. Concluzia: e chiar buna tigaia asta! Oricum, la 180 ron, cat costa pe site-ul celor de la Pyramis, trebuia sa fie pe masura pretului calitatea, nu? E tare draguta si la aspect.
Clatitele au iesit foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g lapte condensat
  • faina (am pus dupa ochi, cat sa rezulte un aluat mai subtire)
  • 1 vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu lapte condensat:

Se pune intr-un vas laptele. Se adauga zaharul, laptele condensat si vanilia, apoi se amesteca bine cu telul de mamaliga.


Se adauga treptat faina, pana compozitia se ingroasa, ramanand totusi suficient de moale, incat sa curga. Luam cate un polonic o data si il punem la copt in tigaie teflonata, la foc iute, miscand tigaia, asa incat sa curga compozitia uniform pana pe margini. Cand e coapta clatita, o luam de marigine si o rasucim invers, sa se coaca si pe cealalata parte.


Atentie! Se coc foarte repede!

 

TIPS-URI

1

Nu e nevoie deloc de ulei, daca coaceti in tigaie teflonata. Daca nu aveti, coaceti in tigaie normala, dar stropiti clatita cu ulei, cu ajutorul unei furculite, dupa ce ati pus-o in tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

13.01.2012, 09:39

bune,bune

silvi0ara 1

13.01.2012, 09:52

Arata bine,s-o folosesti cu placere.

alinutzika 1

13.01.2012, 23:49

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Medena