Spuma de dovleac cu nuci caramelizate

de Julie in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 2259 vizualizari

 

INGREDIENTE

Spuma:

  • 2 cani piure de dovleac,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • esenta de vanilie.

Sos caramel:

  • 100g zahar,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 50 g margarina.

Topping:

  • 100 g miez de nuca,
  • 1/2 cana zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de dovleac cu nuci caramelizate:

Doua cani cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si calit in 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si scade toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul, pentru a obtine un piure fin si uniform.

Sos caramel:

Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se trage vasul de pe foc si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga margarina. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, aprox. 10 minute, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Topping:

Se caramelizeaza zaharul si cand devine fluid, se adauga nucile. Se amesteca bine, sa se acopere toate nucile cu caramel, apoi se rastoarna totul pe o hartie de copt. Dupa ce se racesc, se piseaza in mojar, pana se obtin bucati mai mici (sau se pun intr-o punga mai groasa si se lovesc cu ciocanul de snitele).

Asamblarea:

Se amesteca sosul caramel cu piureul de dovleac, esenta de vanilie si scortisoara. Compozitia se lasa la frigider timp de 2 ore, sa se raceasca bine, apoi se incorporeaza usor, 100 ml frisca vegetala (mixata inainte pana isi dubleaza volumul). Se repartizeaza spuma de dovleac in cupele pentru servit, iar deasupra se aseaza nucile caramelizate. Se mai lasa la frigider inca 1-2 ore, apoi desertul poate fi servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de dovleac cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 20:38

ce bine arata

Sim0na 1

19.03.2012, 13:44

Interesanta reteta!

Bya Ralu 1

07.06.2012, 13:26

ce reteta minunata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti reteta de post