Bezele pufoase

de Pushaa in Dulciuri, 17 Feb 2014 | 8270 vizualizari

 

Bezele pufoase si semi-crocante pentru o seara linistita alaturi de cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 20 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri amidon
  • 1 varf de cutit sare
Portii: 130
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele pufoase:

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie.


Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu din plastic. Albusurile se bat spuma tare. Incorporam treptat zaharul pudra. zaharul vanilat si sarea. Apoi adaugam zeama de lamaie si amidonul. Batem bine pana obtinem o spuma groasa.


Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem cate o lingurita de spuma la distanta de 5 centimetri una de cealalta, s-au putem folosi spritul pentru modele.


Introducem tava in cuptor pentru 20-25 min pana bezelele se rumenesc usor.


Restul de spuma il pastram la rece . Repetam aceeasi operatiune si cu celelalte.


Desprindem bezelele cu grija de hartie dupa ce s-au racit.


Se pastreaza foarte bine daca sunt tinute in cutii de plastic inchise ermetic, nu se vor inmuia.


Se consuma reci.

 

TIPS-URI

1

Zaharul se poate adauga de la inceput, insa in acest caz, timpul necesar pentru a bate albusurile se dubleaza.

2

Albusurile si zaharul se bat fara pauze.

3

Pentru a verifica daca spuma e destul de consistenta, luati o lingura din compozitie si intoarceti-o cu capul in jos. Daca nu cade inseamna ca e suficient de batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Adele 1

14.06.2014, 19:03

Pushaa 1

14.06.2014, 20:42

Xandrinne 1

11.12.2016, 10:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Bezele..