Bile cu visine

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 1263 vizualizari

 

O noua reteta din seria Reciclabile ;) Fursecurile, turta dulce, biscuiții și celelalte uscături ce au rămas de sărbători, nu le putem da deoparte, se pot recicla într-un mod tare plăcut papilelor gustative. Bunatati pentru colindatori, chiar și așa reciclate ;) 
http://retete.panacris.ro/recipes/bile-cu-visine/

 

INGREDIENTE

  • cca. 400 g fursecuri/ turtă dulce/ biscuiți 
  • 50 ml lapte 
  • 250 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g pudră de roșcove 
  • 4 linguri sirop de căpșuni 
  • Pentru umplutură:
  • vișine din vișinată dezosate, adică fără sâmburi.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bile cu visine:


Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare.


Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen.


Se iau bucăți de aluat, se modelează, apoi aplatizează, iar în mijloc se pune o vișină, apoi se adună aluatul în jurul vișinei cu pricină, și se modelează, ca și plastelina, de pe vremea grădiniței, până se obține o bilă omogenă și compactă.


Bila se rulează prin amestec de nucă măcinată, asezonată cu zahăr și scorțișoară sau nucă de cocos/fulgi de migdale după preferințele fiecăruia.


Bilele obținute se așază pe un platou, se lasă la rece până a doua zi ;) Apoi sunt numai bune de savurat alături de cei dragi și colindători. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bile cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

31.12.2016, 22:15

Oooo, ce-mi plac!

Rocsi 1

01.01.2017, 22:38

Mmmm, ce bune or fi!

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:17

La bilute prezenta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati