Crema de zahar ars cu mere

de Bya Ralu in Dulciuri, 8 Dec 2013 | 4501 vizualizari

 

e minunata combinatia asta!vi-o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua + 1 albus
  • 1 l lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 3 mere
  • Pentru glazura de zahar ars:
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Se amesteca ouale cu zaharul si esentele.

Se adauga laptele,stafidele si coaja de portocala.

Merele se decojesc de coaja si se taie feliute subtiri.

Intr-o oala cu pereti dubli punem cele 4 linguri de zahar la foc mic.Se tapeteaza toata cratita cu zaharul topit.

Punem compozitia de oua si lapte,iar deasupra punem merele.

Se da la cuptor 40-50 minute la foc potrivit.

Se lasa la rece pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se orneaza cu bucatele de ciocolata alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Bya Ralu 1

02.01.2014, 12:06

corinuta

Bya Ralu 1

02.01.2014, 12:06

geanina

Ancutsa 1

23.03.2017, 09:58

Foarte frumoasa a iesit! Interesanta combinatie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort din crema de zahar ars