Mere coapte aromate

de adasev12 in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 4004 vizualizari

 

am mai postat o reteta de mere coapte, mai demult, acum insa am adaugat niste ingrediente si le-am dat un plus de savoare si aroma...au iesit o nebunie...pe cuvant. am infulecat doua pe nerasuflate, apoi mi s-a facut rau...de dulce....
sigurul inconvenient ar fi ca eu am avut mere starkinson, din acest an, si au avut coaja cam tare...si nu s-au patruns fff bine...dar se pot face curatate...eu insa nu am optat pt aceasta varianta, dat fiind ca in coaja sunt multe vitamine, si oricum , mie imi place cojita marului...( sau se pot inlocui merele...golden -ul se comporta fff bine la copt)

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 200 g stafide
  • 2 pumni mari de nuca prajita
  • cateva bucatele de ciocolata
  • o esenta de rom tare
  • 4+2 lg zahar
  • 5 lg lapte
  • 200 ml frisca

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte aromate:

Mai intai trec stafidele sub jet de apa rece, apoi se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom, sa se imbine cu aroma romului. Merele se spala si li se scot cotoarele, cu grija sa nu  faramitam prea tare marul...eu nu am dispozitiv de scos cotorul, asa ca m-am folosit de cutit si lingurita. Surplusul de mar, care se scoate de la mijloc nu se arunca...se pune cu merele in tava la copt.

Stafidele se scurg din apa si se amesteca cu nuca prajita si taiata bucatele si cu 2 linguri de zahar. Se umplu merele. Apa in care s-au inmuiat stafidele se pastreaza.

Intr-o cratita se caramelizeaza 4 linguri de zahar, pana devine auriu, fara sa se arda, si se stinge cu apa de la stafide. Se lasa la foc mic pana se dizolva zaharul. Se asaza merele in sirop cu grija sa nu se rastoarne, pe fiecare mar se pune o bucatica de ciocolata si se da la cuptor la 180 grade pt o ora...Se pun in tava si resturile de mar care au cazut de langa cotor...e pacat sa se arunce...se scot apoi si se lasa la racit.( eu am folosit 2 cratite ca nu am avut la dispozitie in acel moment una sa le incapa pe toate)

Se bate frisca bine cu zahar, daca nu este gata indulcita. 2 bucati de ciocolata menaj se topesc la microunde cu laptele si se lasa la racit. Cand e rece se adauga in frisca  si se omogenizeaza. Eu am pus numai 2 linguri din ciocolata topita....

Merele se servesc reci cu frisca si ciocolata deasupra...sunt o nebunie, credeti-ma....aaaa....si mai e si sosul de caramel care se formeaza in tava...delicioase!!!!

P.S. eu am pus 4 portii...ca deh, am zis ca ajung 2 de persoana...dar nus ce sa zic.... 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte aromate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert de mar copt in sos caramel