Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)

de Catalina L in Retete diabetici, 14 Dec 2019 | 502 vizualizari

 

Alex mi-a facut pofta : https://www.bucataras.ro/retete/desert-mere-coapte-cu-inghetata-84260.html
Am adaptat reteta sa fara zahar adevarat. 
Minunata idée , este simplu si bun, de cand vroiam sa fac mere la cuptor.
O puteti servi apoi dupa dorinta, cu inghetata este chiar minunata, eu am facut o frisca rapida cu indulcitor si presarat migdale . Pentru pofticiosi am pus si un pic de inghetata.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/mere-coapte-reteta-fara-zahar-low-carb.html

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 lingurite de scortisoara pudra
  • 4 linguri de indulcitor natural (sau zahar brun)
  • 60 g unt
  • aroma naturala de vanilie
  • 3-4 linguri de coniac
  • cam 300 ml de apa fiarta
  • 4 boabe de cardamon
  • 4 cuisoare
  • frisca (cu indulcitor), migdale pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte (reteta fara zahar, low carb):

Incalziti cuptorul la 180°C.


Spalati si uscati cu un prosop de hartie merele.


Amestecati indulcitorul cu scortisoara.


Scobiti merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Puneti-le apoi intr-o tava.


Varsati apa fiarta in tava, puneti cardamom-ul, batonul de scortisoara si nucsoara si un pic de aroma naturala de vanilie


Stropiti merele cu coniac. Puneti un pic din unt in ele.


Presarati deasupra lor indulcitorul cu scortisoara. Puneti deasupra untul ramas.


Dati-le la cuptor in jur de 25-30 de minute.


Verificati-le si scoateti-le cand acestea sunt coapte si moi.


Stropiti-le din abundenta cu sosul format in tava .


Serviti-le apoi dupa dorinta .


Eu am facut frisca cu indulcitor si servit cu migdale.


Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

16.12.2019, 12:43

Tare bune!

Gherca Daniela 1

16.12.2019, 19:50

Panacris 1

16.12.2019, 20:04

Bune, bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Corndog

ieri la 21:24

Sparanghel cu bacon și cartofi wedges

de Meea 4

ieri la 18:50

Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi -la cuptor

pe 28.05 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar