Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar

de laura_n in Retete diabetici, 11 Iul 2019 | 3663 vizualizari

 

Crumble, acest desert ultra rapid, la care depui minim de efort si il savurezi cu mare pofta.
In cazul de fata, am combinat zmeura si rubarba, nu va spun cata savoare intr-un desert atat de simplu.
 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 50 gr unt
  • un praf sare
  • 2 plicuri (x 4 gr indulcitor Green Sugar)
  • 80 gr faina de grau
  • 2 lg faina de migdale
  • baza fructe:
  • 2 tije rubarba
  • 100 gr zmeura (eu am avut congelata)
  • 2 lgte Green Sugar Gelifiant
  • decor:
  • fulgi de cocos
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar:

Se porneste cuptorul la 160 grade C, coacere sus-jos.

Se curata rubarba de frunze, iar tijele ramase se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu zmeura.

Peste fructe, se presara 1 lgta de indulcitor cu agar. Se agita putin vasul ca sa se distribuie uniform indulcitorul.

*Daca folositi zmeura proaspata, dizolvati indulcitorul in 20 ml apa, apoi turnati peste fructe.

Se pregatesc doua forme termorezistente. In fiecare se distribuie in cantitati egale cuburi de rubarba si zmeura congelata (sau proaspata daca aveti).

Separat, intr-un vas, se pune untul, un praf de sare si faina. Se adauga un pliculet de 4 gr cu indulcitor. Se amesteca usor cu mana pana se obtine un aluat faramicios. Nu trebuie framantat foarte mult.

Peste fructe se presara acest aluat faramicios. Se presara cate o lgta de faina de migdale si o lgta cu indulcitor Green Sugar.

Formele se dau la rece 10-15 minute.

Se scot apoi de la rece si se pun in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Cand se rumenesc usor deasupra si miroase frumos a copt, se pot scoate din cuptor. Se orneaza cu fulgi de cocos.

Se pot servi fierbinti cu o lingura de inghetata sau chiar cu iaurt natur.

Va spun cu mana pe inima, a iesit un desert absolut demential. Sa va fie de folos!  

TIPS-URI

1

Se consuma doar tijele! Frunzele de rubarba NU SE CONSUMA, sunt toxice!

2

alegeti zmeura parfumata, din cea micuta si dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)