Paine integrala

de Ancutsa in Retete diabetici, 19 Iul 2016 | 2235 vizualizari

 

Acest tip de paine este potrivit pentru diabetici sau cei care tin dieta sau pur si simplu daca doriti vreodata sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • faina integrala cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 350 ml apa calda,
  • 1 lingurita sare,
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat. Se presara faina pe masa de lucru, se framanta bine aluatul. Se lucreaza altfel cu faina integrala, aluatul e mai faramicios si un pic lipicios.


Se asaza aluatul intr-un vas, se inveleste cu folie alimentara si se lasa la crescut cam 30 de minute.


Dupa aceea, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt. Se mai lasa la crescut inca 30 de minute.


Se coace painea la cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumeneste, cam 45-50 de minute. Aveti grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa intoarceti painea ca sa se coaca bine.


Dupa ce se scoate painea, se stropeste cu apa, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa la racit.


Pofta Buna!



Reteta se gaseste si pe blogul meu:



http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/paine-integrala.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:04

MotanLaOale 1

19.07.2016, 20:31

Gherca Daniela 1

20.07.2016, 09:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala