Paine integrala

de Lau in Piine, 21 Ian 2020 | 813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 500 g faina integrala (neagra)
  • 25 g drojdie (eu am folosit 1 plic drojdie uscata)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 700 ml lapte caldut
  • 150 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g faina integrala pentru masa de lucru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Intr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine.


Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte caldut.


La inceput amestecam cu lingura pana ce aceasta nu mai poate fi folosita,


Framantam un aluat omogen,elastic,la final adaugam uleiul de masline si ungem bolul,acoperim cu un prosop si lasam la dospit.


Impartim aluatul in 4 parti si formam painile.


eu am format 2 baghete si 2 paini


Pe masa infainata cu faina integrala,trecem aluatul si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt,crestam putin cu un cutit.


Lasam la dospit 20 min.intre timp incalzim cuptorul.


Pe gratarul cuptorului adaugam o tava cu apa,introducem tava si coacem 20 min la 240 grade,dupa care scaotem vasul si mai lasam 5-7 min la 200 grade(pana obtinem o crusta frumoasa)


Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Adi 1

21.01.2020, 18:37

Buna!

Lau 1

22.01.2020, 08:05

Rocsi 1

22.01.2020, 18:31

Vreau si eu un coltisor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani