Bilute albe si negre

de housy in Prajituri, 12 Ian 2011 | 8826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru bilutele albe:
  • 250  lapte praf
  • 200 zahar pudra
  • aroma de migdale
  • alune nesarate
  • 200 - 250 gr unt
  • 250 gr nuca de cocos
  • Pentru bilute negre:
  • 30 biscuiti petti beure
  • 100 gr unt
  • 75-100 gr zahar tos
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri apa
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute albe si negre:

Bilute albe:




  • 1. untul se bate bine cu mixerul

  • 2. peste se adauga zaharul si se bate in continuare

  • 3. se adauga laptele praf, 3 linguri nuca de cocos si aroma de migdale

  • 4. se omogenizeaza totul

  • 5. se ia cate o lingurita de compozitie si se formeaza in palme o biluta in interiorul carei se pune o aluna nesarata, si apoi se tavaleste prin cocos

  • 6. se repeta procesul pana la terminarea compozitiei


Bilute negre:




  • 1. zaharul, cacaoa, apa si untul se pun intr-un ibric, si se pun la foc mic, formandu-se un sirop

  • 2. biscuitii se sfarama la robotul de bucatarie

  • 3. peste biscuitii sfaramati se pune siropul gata inchegat si se amesteca bine pana se formeaza o compozitie tare ce poate fi modelata

  • 4. in mana se modeleaza bilute ce apoi se tavalesc prin cocos


Ambele tipuri de bilute se dau la rece prentu aprox. 3 ore!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute albe si negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

13.01.2011, 22:24

ce dragute sunt

corina241 1

14.01.2011, 10:11

sunt super
...am si eu corabioare ca ale tale

iri_iri 1

28.03.2015, 20:04

Sunt super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu ciocolata