Prajitura Boema

de T I M E A in Prajituri, 12 Iun 2012 | 34844 vizualizari

 

Multumesc bucatarasului Gaby pentru aceasta reteta.
Cu mici modificari am facut o prajitura minunata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 8 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - un varf de sare
  • - 3 linguri apa
  • Pentru sirop:
  • - 2-3 linguri zahar -
  • 200 ml apa
  • Pentru crema:
  • - 1 ou
  • - 5 linguri zahar
  • - 70 gr unt
  • - 3 lingurite ness
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 300 ml frisca
  • Pentru ornat:
  • - 200 ml frisca
  • - 100 gr ciocolata cu cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.

Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava: 22/30 cm)

In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Scoatem blatul din tava si lasam la racit.

Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.

Insiropam blatul si punem crema.

Nivelam frumos.

Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.

Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Boema-0
Prajitura Boema-1
Prajitura Boema-2
Prajitura Boema-3
Prajitura Boema-4
Prajitura Boema-5
Prajitura Boema-6
Prajitura Boema-7
Prajitura Boema-8
Prajitura Boema-9
Prajitura Boema-10
Prajitura Boema-11

COMENTARII (50)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

19.10.2013, 10:56

deci nu-mi vine sa cred cate vizualizari ai la reteta asta Timea

T I M E A

T I M E A 1

19.10.2013, 13:10

de ce Ligia ) daca sunt puse pe FB de mai multe ori toate retetele au mai multe vizualizari , mai ales prajiturile cu crema

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 00:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05