Prajitura cu mousse de capsuni

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Mai 2014 | 2980 vizualizari

 

Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • un plic praf de copt Dr.Oetker
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 200 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • un plic gelatina Dr.Oetker
  • 4 linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni:

MOD DE PREPARARE


Blat: Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu spatula de sus in jos. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 -35 min. Scoatem si lasam la racit.


Sirop: Amestecam apa cu zaharul pana se topeste si adaugam esenta de vanilie


Crema: Capsunile se spala si se zdrobesc cu fruculita, punem zaharul si le punem pe foc potrivit pana se leaga ca o dulceata si lasam la racit. Cand s-au racit le pasam cu blender-ul si amestecam cu frisca batuta. Hidratam gelatina in 4 linguri de apa lasam 5 min, apoi o punem la topit pe abur si punem peste crema.


Asamblare: Blatul se taie in doua(o taietura) se insiropeaza, se pune o parte de blat jumatate de crema , blat si iarasi crema . Se da la frigider.

 

TIPS-URI

1

Se orneaza cu capsuni , ciocolata , cu ce doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Dea_Dea 1

28.05.2014, 11:36

Multumesc dragelor!!

claudiaO 1

28.05.2014, 12:54

ce frumoasa e

simonacallas 1

30.05.2014, 06:36

Arata impecabil, de MasterChef, brava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu crema si gem de capsuni