Amandine

de marinicayou10 in Prajituri, 31 Ian 2012 | 3566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • o lingura esenta de rom
  • 1 plicuet praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • Un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru prajituri
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita nes
  • o lingura esenta de rom
  • o cana de zahar.
  • Siropul:
  • o cana de apa
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita nes
  • o lingura esenta de rom.
  • Glazura:
  •  jumatate de pachet de unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nessul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.


Crema: Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale, dar nu foarte moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacaoa,nessul si esenta si mixam bine, bine de tot pana obtinem o crema.


Siropul: Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incalzim bine pana topim zaharul si nessul.


Glazura:Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.


Acum dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu jumatate din sirop. Adaugam crema, dar oprim 2-3 linguri de crema pentru ornat. Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa cu restul de sirop.Taiem prajitura in patrate cat o amandina. Vor iesi 15 amandine.


Cat este putin calduta glazura, vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini. Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba


Nu ca ma laud acum dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina are am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa, are aroma de rom, de cacao ...e delicioasa :)

 

TIPS-URI

1

Insiropati foarte bine blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

01.02.2012, 09:21

buna buna

mamaieelena 1

02.02.2012, 18:51

nadea68 1

02.06.2013, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina