Bilute de biscuiti si cacao cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Mai 2011 | 28684 vizualizari

 

Pentru ca imi este dor de copilarie, de anii scolii unde le pregateam impreuna cu celelalte colege si pentru ca au trecut ani de atunci....

In unele zone se numesc "betivane"

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 1 pachet de margarina
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte
  • 2-3 linguri de visinata
  • visinile din visinata
  • optional miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute de biscuiti si cacao cu visine:

Caramelizam zaharul, iar cand devine lichid adaugam margarina si lasam sa se topeasca in totalitate (inclusiv zaharul, care la contactul cu margarina se va intari pe alocuri). Adaugam apoi laptele, visinata si cacaoa si omogenizam compozitia.


Sfaramam biscuitii (eu am folosit robotul) peste care punem compozitia de zahar caramelizat si omogenizam. Daca este faramicioasa si nu se leaga va trebui sa se mai adauge putina margarina. Formam apoi bilute in mijlocul carora punem cate o visina (daca nu sunt pastrate in alcool, gustul nu va fi acelasi). Se pastreaza cateva ore la rece!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de biscuiti si cacao cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 21:43

Bunica, bune bune!

lilik 1

20.05.2011, 13:11

ce-mi plac eu le stiam de"bombe" dar sub orice denumire sunt tare buuune

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2011, 14:43

Asa este Lilik!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta