Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

de Rocsi in Prajituri, 12 Ian 2015 | 1530 vizualizari

 

Sunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal, insa ai mei, mai vor ba o prajitura cu crema, ba una insiropata, si trebuie sa ii rasfatam pe fiecare in parte, macar din cand in cand. De Craciun nu eram asa sigura ca voi face fursecuri, aveam foarte multe retete in cap, insa am primit niste untura si a fost un bun motiv sa fac niste fursecuri, nu de alta, dar sa ma rasfat si eu putin ;;)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 300-350 gr faina
  • 80 gr ciocolata alba
  • 40 ml frisca lichida
  • bombonele pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cacao si ciocolata alba:

Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra. Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie. Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta usor moale ca sa iasa prin sprit.


Tapetam cu hartie de copt o tava, punem aluat intr-un sprit si formam niste ineluse, cu distanta intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cat sa se usuce putin, cam 10-15 minute.


Cand sunt gata le scoatem pe o tava pentru a se racori si punem altele la copt. Procedam asa pana este gata intreaga compozitie. Ies cam 50 de fursecuri.


Ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si o punem pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata se topeste in totalitate.


Luam cate un fursec si il trecem cam pe jumatate prin ciocolata alba, apoi le presaram cu bombonele. Le asezam inapoi in tava pana se usuca glazura, apoi le punem intr-o cutie metalica cu capac si le dam la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cacao si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

15.01.2015, 21:40

Multumesc mult Alina.

Rocsi 1

15.01.2015, 21:40

Multumesc Lau

Rocsi 1

15.01.2015, 21:41

Aurelia, multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ovaz