Gâteau au chocolat

de diaconta in Prajituri, 21 Mai 2011 | 1771 vizualizari

 

Nu va speriati,doar denumirea e ciudata(m-am frantuzit si eu un pic),altfel e foarte simpla si bineinteles ca e ....delicioasa.M-am inspirat tot din Cartea regala de bucate,mi-a placut ca era foarte ciocolatoasa,dar pentru ca era cam dulce,i-am adaugat si un jeleu de visine acrisor,sau niste fructe,dupa pofta fiecaruia.Nici nu stiu daca mai imbietor era gustul delicios de ciocolata sau mirosul de iasomie proaspat culeasa.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 175 gr unt moale
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • un compot visine
  • 1 lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gâteau au chocolat:

Ciocolata impreuna cu untul se pune pe bain marine,pana cand se topesc.Se lasa sa se raceasca compozitia ciocolatoasa.


Ouale se separa.


Peste compozitia de ciocolata se pune faina,mixam si incorporam galbenusurile.


Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul,apoi se adauga amestecand usor,in compozitia de ciocolata.


Eu am pus intr-o forma de chec unsa cu unt,ideal ar fi fost forme individuale,dar nu am.


Se pune la cuptor la 170 grade pentru 30 de minute.Eu am lasat-o putin mai mult,dar cred ca ideea era sa ramana mai ciocolatoasa.


Pentru jeleu,am amestecat compotul cu o lingura de amidon ,am pus pe foc pana s-a ingrosat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gâteau au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 14:45

imi place cum arata!

diaconta 1

09.09.2012, 14:52

Elena

diaconta 1

09.09.2012, 14:53

Swtmarilu,multumesc si eu de aprecieri
De fapt ar fi trebuit lasata mai putin la cuptor,dar mamei nu-i place asa "cruda" la mijloc )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca