Branzoaice insiropate

de Rux in Prajituri, 17 Ian 2013 | 3723 vizualizari

 

Azi dimineata mi-a facut pofta o albinuta harnicuta de placinte cu branza :))))......eu nu prea rezist la asemenea tentatii....asa ca va invit acum la placinte calde si bine insiropate by Ruxy...o bunatate, dar bune rauuuuuuuuuuu ! :))))

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 3 oua
  • 150 gr iaurt( mic grecesc)
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 350 gr telemea sarata( eu am pus Hochland de vaca)
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 150 gr zahar( brun) pudra
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 2 linguri amidon( sau faina cernuta)
  • 1 varf de cutit de bicarbonat stins cu cateva picaturi de lamaie
  • 1 iaurt mic( 150 gr)( eu am pus grecesc)
  • galbenus pentru uns si 5 linguri lapte caldut
  • Sirop:
  • 1 cana si jumatate de apa( 400 ml)
  • 1 cana de zahar( brun)
  • 1 esenta si jumatate de rom
  • vanilie
  • 1 lingura de zeama de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice insiropate:

Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald.

Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e caldut punem si iaurtul.

Amestecam toate ingredientele( mai putin uleiul) cu faina, drojdia o vom turna in mijloc. Framantam pana le incorporam si la sfarsit adaugam si uleiul lingura cu lingura. Lasam aluatul  la crescut la loc cald nu inainte de a-l cresta in forma de cruce adanc( atat cat ne lasa). Va creste in jur de 50 de minute sau chiar o ora depinde de cat este da cald in bucatarie.

Intre timp preparam umplutura amestecand branza cu ouale cu zaharul aromele si apoi cu amidonul si bicarbonatul stins cu lamaie. O dam la rece.

Cand aluatul a crescut, pe o suprafata infainata il facem sul si-l impartim in 9 bucati.

Fiecare bucata o vom intinde cat se cere in forma de cerc si vom pune din compozitie cate o lingura doua. Vom strange laturile la mijloc ca si cand am face un saculet.

Asezam in tava de cuptor curata si  tapetata cu foaie de copt.

Lasam la crescut inca 30 de minute, le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi coacem placintele la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

Intre timp preparam siropul dand in clocot apa cu zaharul si adaugam apoi aromele.

Cand scoatem din cuptor branzoaicele picuram peste ele siropul( pe tot), ele il vor absorbi bine.

In mod sigur le veti servi fierbinti.... miros si sunt irezistibile...garantez! :)))))

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice insiropate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Rux 1

17.01.2013, 21:40

Rocs

Sim0na 1

17.01.2013, 22:04

vai, cum arata... Dau la schimb una neinsiropata!!

Rux 1

17.01.2013, 22:06

Simo...cu mare drag...sunt sigura ca ale tale sunt perfecte!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!