Chec cu ciocolată și portocale

de elucubratiiculinare in Prajituri, 20 Feb 2012 | 1786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri de ou,
  • 1/8 linguriță sare,
  • 1 cană zahăr,
  • o linguriță esență de vanilie,
  • 100 ml lapte,
  • 100 ml ulei,
  • 2 căni făină,
  • 10 g praf de copt,
  • coaja de la o portocală,
  • coaja de la o mandarină,
  • 200 g ciocolată,
  • 1 portocală.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolată și portocale:

Se bat bine albușurile cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o spumă tare. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt. După fiecare ingredient amestecăm bine. La sfârșit adăugăm 150 g ciocolata tocată bucăți nu foarte mici și coaja de portocală și mandarină. Se amestecă cât să se împrăștie ciocolata.

Compoziția se pune în două tăvi de chec unse cu unt. Deasupra fiecărui chec punem jumătăți de felii de portocală și presărăm restul de ciocolată. Se coace la 180 grade C pentru 45-50 minute. Se face testul cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor (e gata când scobitoarea iese curată).

Se lasă să se răcească bine de tot, altfel la tăiere ciocolata fiind moale se va întinde. Se taie oblic, să avem felii mai mari.

Poftă bună!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolată și portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu ciocolată și portocale-0
Chec cu ciocolată și portocale-1

COMENTARII (14)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.02.2012, 16:05

bun bun

iri_iri

iri_iri 1

20.02.2012, 17:05

interesant cu ciocolata bucati

mamaieelena

mamaieelena 1

20.02.2012, 19:55

ce bun este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!