Chec cu ciocolată și portocale

de elucubratiiculinare in Prajituri, 20 Feb 2012 | 4281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri de ou,
  • 1/8 linguriță sare,
  • 1 cană zahăr,
  • o linguriță esență de vanilie,
  • 100 ml lapte,
  • 100 ml ulei,
  • 2 căni făină,
  • 10 g praf de copt,
  • coaja de la o portocală,
  • coaja de la o mandarină,
  • 200 g ciocolată,
  • 1 portocală.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolată și portocale:

Se bat bine albușurile cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o spumă tare. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt. După fiecare ingredient amestecăm bine. La sfârșit adăugăm 150 g ciocolata tocată bucăți nu foarte mici și coaja de portocală și mandarină. Se amestecă cât să se împrăștie ciocolata.

Compoziția se pune în două tăvi de chec unse cu unt. Deasupra fiecărui chec punem jumătăți de felii de portocală și presărăm restul de ciocolată. Se coace la 180 grade C pentru 45-50 minute. Se face testul cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor (e gata când scobitoarea iese curată).

Se lasă să se răcească bine de tot, altfel la tăiere ciocolata fiind moale se va întinde. Se taie oblic, să avem felii mai mari.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolată și portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata