Kasekuchen

de kamy in Prajituri, 5 Ian 2011 | 14072 vizualizari

 

Va doresc si eu un an nou fericit ,sanatate si noroc alaturi de cei dragi!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 100 gr.unt
  • 100 gr.zahar
  • 200 gr.faina
  • 2 oua
  • 1\2 pachet praf de copt
  • umplutura:
  • 5 oua
  • 200 gr.unt
  • 250 gr.zahar
  • 1 kg branza de vaci
  • 125 ml.lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 ling.coaja rasa de lamaie
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kasekuchen:

blat:


Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros.


Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem hartia cu aluatul in forma.


umplutura:


Untul il frecam bine cu 150 g zahar, adaugam galbenusele,branza,zaharul vanilat,laptele,coaja de lamaie,stafidele si la sfarsit,usor,amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, albusele care le-am batut bine cu 100 zahar pe care l-am facut pudra si un strop de sare.


Punem umplutura peste aluat si bagam in cuptorul incins,la foc mic cam 40-50 min,pana se intareste si la mijloc branza(daca apasam cu degetul in mijloc nu-i f moale)dupa care inchiem focul si lasam prajitura acolo inca o ora.


POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

Eu fac prajitura asta si de Paste,punand aluat foietaj deasupra in forma de cruce,dupa jumatea timpului de coacere.

2

branza de vaci trebuie sa fie ff bine stoarsa...eu o las in frigider de seara pana dimineata intr-o strecura

3

sa nu folositi crema de branza devaci ca se va faramita

4

daca aveti impresia ca e prea lichida umplutura,puteti adauga 1 plic de intaritor ptr branza sau eventual sa nu mai adaugati toata cantitatea de lapte

5

cand scoateti din forma,transferati prajitura pe platou dezlipind hartia de copt, tragand de ea in jos si impingand prajitura pe platou.

6

 sa nu inmuiati stafidele ca nu este nevoie....se umfla ele pana se coace prajitura,ca au de unde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kasekuchen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

kamy 1

07.01.2011, 10:21

mami...cum sa nu cand mai fac te anunt

babi5 1

15.10.2013, 09:51

Xandrinne 1

01.02.2014, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si visine