Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

de Merisor in Dulciuri, 12 Apr 2014 | 13340 vizualizari

 

Facand curatenie generala in camara, am gasit cateva ingrediente ramase de la alte retetete si m-am gandit sa le utilizez inainte de a expira :D
Am facut aceste bilute(de proba), care au iesit delicioase, dar putine si trebuiesc repetate pentru ca s-au suparat unii membri ai familiei ca doar le-am deschis apetitul.

 

INGREDIENTE

  • 8 piscoturi Savoiardi
  • 1 foaie napolitana mica
  • 5 biscuiti digestivi cu ovaz
  • 100 gr nuca maruntita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata:

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul.

Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin compozitia rezultata.

Rupem foaia de napolitana in bucati mici, la fel procedam si cu piscoturile si cu biscuitii si punem totul in robot.

Adaugam si nuca si le macinam, dar nu prea fin, invartim doar de 2-3 ori sa ramana totusi nuca mai mare, sa o simtim la rontait.

Rasturnam totul intr-un bol si adaugam compozitia cu ciocolata si unt, calduta cat sa suporte degetele.

Amestecam totul bine si incepem sa formam bilute in palme, pe care le vom aseza pe hartii de briose si le vom da la rece 20-30 de minute pana se intaresc.

Sunt foarte bune si de efect!

 

TIPS-URI

1

Treceti mainile prin apa rece inainte de a forma bilutele, astfel nu se va lipi compozitia de maini!

2

Pentru un aspect mai placut, se pot pudra cu cacao, sau se pot trece prin nuca de cocos, noi le-am preferat simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (37)

Merisor 1

13.04.2014, 15:25

laura_n 1

14.04.2014, 16:43

faine! sa le tragi si in ciocolata ))

Merisor 1

15.04.2014, 08:22

Bine, Laurici ) data viitoare le trag si-n ciocolata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu nuca de cocos si glazura de ciocolata