Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

de merisor in Dulciuri, 12 Apr 2014 | 6765 vizualizari

 

Facand curatenie generala in camara, am gasit cateva ingrediente ramase de la alte retetete si m-am gandit sa le utilizez inainte de a expira :D
Am facut aceste bilute(de proba), care au iesit delicioase, dar putine si trebuiesc repetate pentru ca s-au suparat unii membri ai familiei ca doar le-am deschis apetitul.

 

INGREDIENTE

  • 8 piscoturi Savoiardi
  • 1 foaie napolitana mica
  • 5 biscuiti digestivi cu ovaz
  • 100 gr nuca maruntita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata:

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul.


Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin compozitia rezultata.


Rupem foaia de napolitana in bucati mici, la fel procedam si cu piscoturile si cu biscuitii si punem totul in robot.


Adaugam si nuca si le macinam, dar nu prea fin, invartim doar de 2-3 ori sa ramana totusi nuca mai mare, sa o simtim la rontait.


Rasturnam totul intr-un bol si adaugam compozitia cu ciocolata si unt, calduta cat sa suporte degetele.


Amestecam totul bine si incepem sa formam bilute in palme, pe care le vom aseza pe hartii de briose si le vom da la rece 20-30 de minute pana se intaresc.


Sunt foarte bune si de efect!


 

TIPS-URI

1

Treceti mainile prin apa rece inainte de a forma bilutele, astfel nu se va lipi compozitia de maini!

2

Pentru un aspect mai placut, se pot pudra cu cacao, sau se pot trece prin nuca de cocos, noi le-am preferat simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

merisor 1

13.04.2014, 15:25

laura_n 1

14.04.2014, 16:43

faine! sa le tragi si in ciocolata ))

merisor 1

15.04.2014, 08:22

Bine, Laurici ) data viitoare le trag si-n ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bilute cu nuca de cocos