Birthday cake

de ionix in Torturi, 15 Ian 2010 | 5546 vizualizari

 

m-a chinuit talentul rau de tot cand a fost vorba de ornat... hahaha :) tortul l-am facut pt cel mai bun sot din lume, sotul meu...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 13 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • circa 350 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu cacao
Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri cu faina
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • 150 zahar pudra
  • 200 g unt
  • 1 plic Creme Ole de vanilie (cu 300 ml lapte pt prepararea ei)
  • 4 linguri sirop de fructe de padure
Pentru ornat: 
  • frisca naturala
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birthday cake:

 

Prepararea cremei:

Galbenusurile se freaca cu faina si vanilia. Apoi se adauga treptat laptele rece si se mixeaza bine.

Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca bine pana cand se leaga foarte bine crema.

Se da la racit iar intre timp se freaca untul cu zaharul pudra si se mixeaza si crema ole de vanilie.

Peste zaharul frecat spuma se adauga treptat creme ole. 

Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri cu lapte se adauga peste compozitia formata din unt si creme ole.

Crema fiarta se adauga treptat treptat. 

Crema rezultatata se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca cu siropul de fructe de padure.

Dupa ce am incorporat bine dam la racit.

 

 

Prepararea blatului:

 Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. 

 Se Freaca galbenusurile cu zaharul pudra  si cacaoa pana se topeste zaharul iar apoi se toarna treptat peste albusurile spuma.

Se adauga  faina  treptat, pentru a nu face cocoloase, amestecand de jos in sus.

Aluatul rezultatul trebuie sa fie cam de consistenta aluatului de chec.

Se imparte aluatul in 3 parti egale.

 Pe o tava normala de cuptor se pune hartie de copt peste care se toarna aluatul, rand pe rand, si coacem 3 foi.

 Se lasa la cuptor circa 5 min la foc mediu apoi inca 5-10 min la foc mic. Se testeaza cu o scobitoare, sa nu ramana lipicioasa dupa ce o bagati in aluat. 

 Foile de blat de scot fierbinti de pe hartia de copt si se lasa la racit.

 

Dupa ce foile s-au racit le insiropam cu un pic de lapte. 

Pe prima foaie punem crema de vanilie, apoi foaie, apoi crema de fructe de padure, foaie si deasupra frisca.

Se da la rece cel putin 12 ore.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

am mai multe albusuri la blat pt ca mi-au ramas de la crema si le-am adaugat pt a nu mai pune praf de copt :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Birthday cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bucataras 1

16.01.2010, 10:46

mi-a placut faza cu "m-a cam chinuit talentul cind a fost vorba de ornat"

ionix 1

16.01.2010, 12:07

@Rivka... mai am doar o feliuta... am facut un tort prea mare
@Bucataras... loool... nu ma pricep deloc la faza cu ornatul... n-am rabdare

ela 1

16.01.2010, 12:20

unde este dobosul meu,eu degeaba m-am chinuit sa-l fac,sa nu-l vada nimeni?suntpedepsita bucataras?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ''3 Motive''