Birthday cake

de ionix in Torturi, 15 Ian 2010 | 2657 vizualizari

 

m-a chinuit talentul rau de tot cand a fost vorba de ornat... hahaha :) tortul l-am facut pt cel mai bun sot din lume, sotul meu...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 13 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • circa 350 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu cacao
Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri cu faina
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • 150 zahar pudra
  • 200 g unt
  • 1 plic Creme Ole de vanilie (cu 300 ml lapte pt prepararea ei)
  • 4 linguri sirop de fructe de padure
Pentru ornat: 
  • frisca naturala
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birthday cake:


Prepararea cremei:


Galbenusurile se freaca cu faina si vanilia. Apoi se adauga treptat laptele rece si se mixeaza bine.


Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca bine pana cand se leaga foarte bine crema.


Se da la racit iar intre timp se freaca untul cu zaharul pudra si se mixeaza si crema ole de vanilie.


Peste zaharul frecat spuma se adauga treptat creme ole.


Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri cu lapte se adauga peste compozitia formata din unt si creme ole.


Crema fiarta se adauga treptat treptat.


Crema rezultatata se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca cu siropul de fructe de padure.


Dupa ce am incorporat bine dam la racit.




Prepararea blatului:


Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.


Se Freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cacaoa pana se topeste zaharul iar apoi se toarna treptat peste albusurile spuma.


Se adauga faina treptat, pentru a nu face cocoloase, amestecand de jos in sus.


Aluatul rezultatul trebuie sa fie cam de consistenta aluatului de chec.


Se imparte aluatul in 3 parti egale.


Pe o tava normala de cuptor se pune hartie de copt peste care se toarna aluatul, rand pe rand, si coacem 3 foi.


Se lasa la cuptor circa 5 min la foc mediu apoi inca 5-10 min la foc mic. Se testeaza cu o scobitoare, sa nu ramana lipicioasa dupa ce o bagati in aluat.


Foile de blat de scot fierbinti de pe hartia de copt si se lasa la racit.



Dupa ce foile s-au racit le insiropam cu un pic de lapte.


Pe prima foaie punem crema de vanilie, apoi foaie, apoi crema de fructe de padure, foaie si deasupra frisca.


Se da la rece cel putin 12 ore.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

am mai multe albusuri la blat pt ca mi-au ramas de la crema si le-am adaugat pt a nu mai pune praf de copt :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Birthday cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bucataras 1

16.01.2010, 10:46

mi-a placut faza cu "m-a cam chinuit talentul cind a fost vorba de ornat"

ionix 1

16.01.2010, 12:07

@Rivka... mai am doar o feliuta... am facut un tort prea mare
@Bucataras... loool... nu ma pricep deloc la faza cu ornatul... n-am rabdare

ela 1

16.01.2010, 12:20

unde este dobosul meu,eu degeaba m-am chinuit sa-l fac,sa nu-l vada nimeni?suntpedepsita bucataras?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine